Negyedik lett a Kiss–Nagy női kenu kettes

Kiss Ágnes, Nagy Bianka

Remekül küzdve a negyedik helyen végzett a Kiss Ágnes, Nagy Bianka duó a kenu kettesek 500 méteres versenyében a párizsi olimpián.    

A szegedi páros mindkét tagja ötkarikás újonc, de júniusban együtt Európa-bajnokságot nyertek, és Franciaországba is az éremszerzés reményében érkeztek. Kedden délelőtt harmadik hellyel nyitottak, majd délután megnyerték a reményfutamukat, pénteken délelőtt pedig másodikak lettek a középfutamukban.

A döntőre rendkívül erős mezőny jött össze, így a dobogós helyezés kiharcolása nagyon jó eredménynek tűnt. A Hszü Si-hsziao, Szun Meng-ja kínai páros címvédőként és aktuális világbajnokként versenyzett azzal a tudattal, hogy évek óta veretlen. A spanyol egység volt tavaly a vb-második, a kanadai pedig a vb-harmadik. Utóbbi hajóban térdelt Katie Vincent, aki Tokióban harmadikként végzett testvérével, de most mással evezett. Ugyancsak erős ellenfélnek számított előzetesen az ukrán páros, melyben Ljudmila Luzan másik párral ezüstérmes volt Tokióban.

A rajt után a magyarok a mezőnyben lapátoltak, féltávnál az ötödik-hatodik helyen haladtak az erős hátszeles pályán, de látszott rajtuk, hogy feljebb tudnak zárkózni. A kínaiakat ezúttal sem lehetett legyőzni, az ukránok és a kanadaiak pedig a második-harmadik helyért harcoltak, a magyar hajó pedig 54 századmásodperccel a tengerentúliak mögött ért célba a negyedik helyen.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?