NB I: átvette a vezetést a Ferencváros

debrecen

A címvédő FTC élre állt a labdarúgó NB I 12. fordulója után, 4:0-ra legyőzve az eddigi listavezető Kisvárdát.

Papíron a Kisvárda–Fradi meccs volt a forduló csúcsrangadója. A felejthető első félidő után (egy szerencsés FTC-gólra egy VAR-os nem gól volt a hazai válasz) a ferencvárosi Dibusz minden kisvárdai helyzetet kivédett, Matheus VAR-os kiállítása után pedig el is dőlt a meccs, a vége 4:0 lett a zöld-fehéreknek. 

A történések alapján a forduló másik rangadójává lépett elő a Debrecen–Honvéd meccs. Az első félidőben sima vendéggyőzelem volt születőben, a DVSC a szépítése után nem sokkal, pont a félidei szünetre kapta meg a legtöbb esetben kegyelemdöfést jelentő harmadik gólt (1:3). Az öt sárga lap (!) miatti eltiltását töltő vezetőedző, Horváth Ferenc hiányában Szamosi Tamás dirigálta kispestiek azonban mintha pályán sem lettek volna a folytatásban. De lehet ez a Debrecen megbízott edzőjének, Jeremiás Gergőnek is a dicsérete, aki 19-re lapot húzott: három csatárt küldött be a második 45 percre. Az eredmény pedig? Negyedóra alatt négy gól, 5:3-as győzelem, csupa jókedv és mosolygás.

„Megbeszéltük, hogy amit egész héten gyakoroltunk, kidobjuk a kukába, és átállunk egy másik játékrendszerre. Labdarúgóink a folytatásban parádésan játszottak, így sikerült fordítaniuk – mondta Jeremiás, hozzátéve, tisztában volt vele, a hármas cseréje egyfajta orosz rulett. – Úgy voltam vele, hazai pályán nem engedhetem meg, hogy a csapat kieső helyen várja a kéthetes szünetet!”

Ezt védencei is így gondolták, Dzsudzsák Balázs például – akit korábban szűrőként játszattak, most viszont támadó középpályásként irányíthatott – 2-2 gólt és gólpasszt jegyzett. 

A másik oldalon süket fülekre találtak a félidei edzői intelmek. „Azt kértük a játékosoktól, tartsák meg a labdát, ne vállaljanak felesleges rizikót, ne szabálytalankodjanak feleslegesen, futballozzanak higgadtan. Készültünk, hogy támadó szellemű játékosokat küldenek pályára a hazaiak. A második félidő elején stabilak voltunk, aztán sajnos jött az immár szokásos rövidzárlat, és el is dőlt a mérkőzés” – értékelt Szamosi.

S hogy mi történt még a 12. fordulóban? A Puskás Akadémia zsinórban ötödször is győzött, elsősorban a sereghajtó újpesti támadók szemét is kivédő Markek kapusnak köszönhetően. A Gyirmót pedig simán verte az MTK-t, ezzel elkerült a kiesőhelyről. 

Érdekes

12. forduló

Puskás Akadémia FC–Újpest FC 2:1 (0:0)
Góllövők: Baluta (49.), Kozák (91., 11-esből), ill. Beridze (98., 11-esből). Jv.: Berke, 500 néző. Sárga lap: Spandler (24.), Van Nieff (27.), Gera D. (35.), Kozák (75.)


Debreceni VSC–Budapest Honvéd 5:3 (1:3)
Góllövők: Dzsudzsák (36. – 11-esből, 58.), Ugrai (56.), Deslandes (67.), Németh K. (70.), ill. Lukic (25., 11-esből), Bőle (28., 45+1.). Jv.: Karakó, 3170 néző. Sárga lap: Deslandes, Ferenczi, Németh K., ill. Klemenz, Eppel.


Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 2:1 (1:1)
Góllövők: Drazic (18.), Jurina (72.), ill. Sajbán (44.). Játékvezető: Antal, 1300 néző. Sárga lap: Lakveheliani, Pillár, Farkas, Madarász, Vojtuš, ill.Papp K., Szélpál.


MTK Budapest–Gyirmót FC 0:3 (0:1)
Góllövők: Szegi (41.), Simon A. (58.), Csonka (74.). Játékvezető: Pillók, 1545 néző. Sárga lap: Herrera, Miovszki, ill. Hajdú, Radics.


Kisvárda–Ferencvárosi TC 0:4 (0:1)
Góllövők: Loncar (28.), Uzuni (70., 90+1.), Marin (75.). Játékvezető: Farkas, 3250 néző. Sárga lap: Karabeljov, Matheus, ill. Besic, Wingo. Piros lap: Matheus (67., Kisvárda).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?