Naszvadi bravúr Nagymihályban

Csallóközaranyos/Naszvad |

<p>Várt és váratlan győzelmet arattak a dél-szlovákiai csapatok a női I. kézilabdaliga 9. fordulójában: a csallóközaranyosiak lelépték az utolsó helyre csúszott szeredieket (28:15), a naszvadi/ímelyi alakulat pedig az ősz folyamán a vendégek közül elsőként tért haza két ponttal Nagymihályból, miután 24:22-re nyert a Iuventa juniorjai ellen.</p>

Játékosnak és edzőnek egyaránt jó érzés volt hétfőn reggel kimenni Naszvadon a faluba, mert nem győzték fogadni a gratulációkat. Egy nappal korábban ugyanis olyan fegyvertényt hajtottak végre Miskovics György védencei Kelet-Szlovákiában, amire ősszel még nem volt példa a női I. kézilabdaligában: bevették a nagymihályi kézilabdabástyát, és két pontot raboltak onnan. „Mivel a helyi nagycsapat Szlovéniában játszott kupameccset, könnyebb helyzetbe kerültünk azzal, hogy nem erősíthették soraikból a juniorok együttesét. Ki is használtuk a kínálkozó lehetőséget, és megnyertük a bajnokit. Ezzel visszaszereztük a trencséniek ellen múlt héten otthon elhullajtott két pontot – tájékoztatta lapunkat Miskovics edző. – Nehezen ment a győzelem kiharcolása, mert rengeteg hibával kézilabdáztunk, az első félidőt 11:9-re el is veszítettük. Ráadásul csak tízen utaztunk a meccsre, de akik ott voltak, kitettek magukért. A szünetben megmondtam nekik, itt az alkalom megmutatni, mi van bennük. Ha már ennyi kilométert leutaztunk, vigyünk pontokat is magunkkal. Ez hatott a játékosokra. A második félidőben felzárkóztunk, és 13:12-re átvettük a vezetést, s innen már nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet. Hét perccel a vége előtt 22:18-ra vezettünk, s ezt az előnyünket 24:20-ig tartottuk, csak a végén szépítettek a hazaiak. A tapasztaltabb, higgadtabb kézilabdázók diadalmaskodtak a fiatalok fölött. Mi szép, kidolgozott akciógólokat dobtunk, ők legtöbbször csak lerohanásból voltak eredményesek.” Csallóközaranyoson egyszerűbb forgatókönyv szerint született a győzelem. A hazaiak az első félidő feléig 6:0-s vezetésre tettek szert, s ez az előny megpecsételte a vendégek sorsát. „Ez volt az első őszi bajnokink, amikor mindenki pályára léphetett, ami a csapat játékán is meglátszott – nyilatkozta az elsöprő siker után Pint János csallóközaranyosi klubelnök. – A 28 dobott gólon kívül bánatomra még öt–hat ziccer is kimaradt, de nem vagyok telhetetlen, ennek a sikernek is örülök. Kiemelném a csapategységet. Nagyon egy hajóban eveznek, nagyon együtt vannak a lányok, ami a gólok eloszlásán is látszik, hiszen tíz játékosunk talált a kapuba. A kapusteljesítmények is jók voltak, a tizenöt gólos különbség is megérdemeltnek mondható. Ugyanakkor Peter Talár edző a második félidő közepétől a fiatalokat is bevethette, és új variációkat is kipróbálhatott védenceivel.” A hétvégén házigazda lesz mindkét csapat: a naszvadiak szombaton (18.00) az előttük álló Intert fogadják, Csallóközaranyosra pedig másnap (15.30) a Topoľčany látogat. Otthon marad mind a négy pont? (jmk)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?