Naszvad után Ógyalla-Bagota

Western.Naszvad

Idei nyolcadik állomásához érkezik szombaton (rajt: 11.00) a Westernlovagló Vándorkupa, melynek mezőnye ezúttal Ógyalla-Bagotán versenyez szlalomban és hordókerülésben junior, open, valamint profi open kategóriában. Mi várható a Wanted Star Ranchon, azaz a volt Mácsik-farmon?

„Nálunk lesz ranch ranch elleni verseny is. Csapatonként egymás után három lovas teljesíti a kijelölt pályát, s közben egy másikon az ellenfél triója próbál szintén ugyanúgy célba érni. Amelyiknek hamarabb sikerül, az nyer. Annak idején, mi vezettük be ezt a gyorsasági versenyszámot – árulta el érdeklődésünkre Fazekaš Attila házigazda, egyben a vándorkupások vezetője. – Nagyjából negyven lovas érkezésére számítunk. Igazi családi nap ígérkezik lovasoknak, barátoknak, minden érdeklődőnek, aki eljön ranchunkra. Mindenkinek igyekszünk minél jobb körülményeket teremteni. És aki a hazai lovasoknak is szorítani akar, jegyezze meg Matúš Losonci és Ema Andrejkovičová nevét, mert ők lovagolnak színeinkben. Mi is sikeres szereplésüket várjuk.”

Naszvadon a Kepaso Lovasklub látta vendégül a vándorkupások idei hetedik versenyét. Szinte taroltak a helyi klubhoz valamilyen módon kötődő lovasok. A junioroknál Hajtman Hanka (jelenleg Egri Western Team) Litle Step to bar hátán mind szlalomban, mind hordókerülésben maga mögé utasította vetélytársait. Őrzi jó formáját Bernáth Erika, aki Kotra Schick Playboy nevű lovával diadalmaskodott az open szlalomban a Bobek Farm képviseletében. Matúš Losonci, aki RR Stars Knee Nic-szel versenyzett Wanted Star ranč Hurbanovo Bohatá lovasaként nyerte meg a legnagyobb mezőnyű (19 induló) open hordókerülést. „Ők mindannyian kötődnek a naszvadi pályához, így kijelenthető, hogy a hazai környezet meghozta az eredményt – magyarázta lapunknak Miroslav Gerhardt, a vendéglátó Kepaso klub vezetője. – Összesen 36 lovas páros indult. Ott volt a mezőnyben 19 éves lovacskánk, Báró, amely a legöregebbek közé tartozik. Számos westernlovas rajta kezdett lovagolni. Vonatkozik ez a mindkét junior számot megnyerő Hajtman Hankára, a szintén győztes naszvadi Bernáth Erikára, vagy klubtársára, Bobek Lászlóra. Bernáth nagyon ügyes lovas, és Lackóval az egyik legjobb gyorsasági versenyző Szlovákiában. Fríz kancánk, Báró ezúttal az idén először versenyző Krisztina Pšenákovát vitte a pályára, Diana Benyová pedig Gaia hátán élete első versenyén lovagolt.”

Érdekes

Naszvadi győztesek

Junior, szlalom (12 induló) és hordókerülés (14): 1. Hajtman Hanka (Litle Step to bar, Egri Western Team);

Open, szlalom (16): 1. Bernáth Erika (Kotra Schick Playboy, Bobek-farm, Naszvad), Hordókerülés (19): Matúš Losonci (RR Stars Knee Nic, Wanted Star ranč Hurbanovo Bohatá);

Profi open, szlalom (3): Barbora Beláková (Devi, JK La Luna, hordókerülés (3): Richard Dobrovocký (Rooster Zippo Maya-Maya, JK Lángov dvor)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?