Nagymihályban triplázna a DAC

<p>A DAC futballcsapata ma (19.00) a nyolcadik helyen álló nagymihályi együttes otthonában lép pályára a Fortuna Liga 10. fordulójában. Két győztes bajnoki meccs (Zlaté Moravce 3:2, Senica 1:0) után a sárga-kékek triplázni szeretnének.</p>

„Jó hangulatban készülünk a nagymihályi összecsapásra, hiszen négy napon belül hat pontot szereztünk, és megszilárdítottuk helyünket az élmezőnyben. Nagyon nehéz volt a szerdai, Senica elleni találkozó, mert a sereghajtó csak a védekezésre összpontosított. Szerencsére, a hajrában lőtt góllal nyertünk, nem úgy, mint ezt megelőzően az eperjesi Tatran ellen – mondta lapunknak Vida Kristopher, a DAC huszonkét esztendős magyarországi szélsője. – Szombaton reggeli edzés szerepel a műsoron, majd kora délután indulunk Nagymihályba, ahová hat és fél óra az út. Arra is figyelnünk kell, hogy kellőképpen kipihenjük magunkat. Vasárnap délelőtt videózással és taktikai értekezlettel hangolunk a meccsre. Remélem, a keletiek odahaza nem húzódnak be teljesen a kapujuk elé, s így lesz elég területünk a gyors támadásokra. Győzelemmel akarjuk megkoronázni a sikeres hetünket.”

Jól szerepel idegenben a Rossi-legénység, kétszer nyert (Trenčín 2:1, Zlaté Moravce 3:2), egyszer remizett (Slovan 1:1), s csak egyszer kapott ki (Nitra 1:3). Ennél jobb mérlege csak a Trnavának és a Slovannak van.

Az Anton Šoltis által irányított nagymihályiaknak ez lesz a negyedik hazai mérkőzésük, kétszer győztek (Zlaté Moravce 2:0, Senica 2:1), egyszer vereséget szenvedtek (Prešov 0:1).

Eddig négy alkalommal volt pályaválasztó a nagymihályi Zemplín a DAC ellen, 2015 augusztusában 3:0-s vendégsiker született (g.: Szarka, Sarr, Ľupták); 2016 áprilisában 1:1 volt az eredmény (g.: Hamuľak, ill. Černák); 2016 augusztusában Koscelnik góljával 1:0-ra nyertek a hazaiak. Idén áprilisban a nagymihályi pálya átépítése miatt Dunaszerdahelyen került sor a találkozóra, amely a sárga-kékek 2:1-es győzelmével zárult (g.: Kushta, ill. Šafranko, Davis).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?