Nagyjából 60 szlovák sportoló lesz ott a téli olimpián

BŐD TITANILLAA három olimpiai falu már teljesen kész van, és hamarosan az utak is elkészülnek Szocsiban, számolt be tapasztalatairól Janka Gantnerová, a szlovák olimpiai küldöttség vezetője, aki rövid látogatáson vett részt a 2014-es játékoknak otthont adó orosz városban.„Három műszakban folyik a mu

BŐD TITANILLA

A három olimpiai falu már teljesen kész van, és hamarosan az utak is elkészülnek Szocsiban, számolt be tapasztalatairól Janka Gantnerová, a szlovák olimpiai küldöttség vezetője, aki rövid látogatáson vett részt a 2014-es játékoknak otthont adó orosz városban.

„Három műszakban folyik a munka, egy pillanatra sem állnak le az építkezésekkel. Ottjártunkkor már gyakorlatilag teljesen készen voltak a három olimpiai falu lakóépületei. A tengerparti falu és a biatlonosok, sífutók faluja nagyon kényelmes, tágas szobákkal várja a sportolókat. Az úgynevezett hegyi faluban már szűkebbek a helyiségek, de ott is biztosítva van minden a versenyzők számára” – számolt be a látottakról Gantnerová, aki szeptember végén volt Szocsiban.

„Ahol még nincsenek készen az utak, ott elég sok a sár, mi is gumicsizmában jártuk be a környéket. A közelmúlt esőzései károkat okoztak a síakrobatika-pályákon, a hegyoldalon lezúduló eső és sár kidöntött egy villanyoszlopot is. A hegyi faluban az épület belső feszültsége okozott gondokat, sok ablak megrepedt. De a szervezők biztosítottak róla, hogy az olimpia kezdetéig minden rendben lesz” – folytatta Gantnerová.

A hóhiány például semmiképpen nem jelenthet problémát – minden pályát hóágyúk vesznek körül, és föld alatti üregekben a tavalyi hóból is nagy készleteket halmoztak fel a rendezők.

A Szlovák Olimpiai Bizottság előzetesen 56–61 sportoló részvételével számol. Papíron egyelőre még csak a jégkorongcsapat, tíz sílövő és egy műkorcsolyázó helye biztos, de gyakorlatilag már más sportolók is megszerezték az indulás jogát, mint például az alpesi síző Veronika Velez-Zuzulová (aki viszont múlt héten megsérült, és ezért vált kérdésessé az indulása). „Az alpesi számokban és a sífutóknál az eredmények függvényében alakul az aktuális ranglista, sok sportágban pedig még december végéig is lehetőség van teljesíteni a kritériumokat. Úgy számoltuk, hogy jó esetben 61 sportolót küldhetünk Szocsiba” – mondta Roman Buček, a Szlovák Olimpiai Bizottság sportigazgatója. Vancouverbe 73 szlovák sportoló utazhatott. „Mivel most kevesebben kvalifikálták magukat a játékokra, a kísérő személyzet is kevesebb főből állhat. Előzetes információink szerint összesen 59 sportvezető utazhat a küldöttséggel. Minden szövetségnek mérlegelnie kell, kinek a részvétele a legfontosabb” – tette hozzá Buček.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?