Nagy lesz a harc a kiesés ellen

A trencséniek jó úton haladnak a címvédés felé, bár a pozsonyi Slovan még szeretné megszorongatni őket.

A trencséniek jó úton haladnak a címvédés felé, bár a pozsonyi Slovan még szeretné megszorongatni őket. A labdarúgó Fortuna Liga ma rajtoló tavaszi idényében azonban érdekesebbnek tűnik a kiesés elleni harc.

A címvédő trencséniek idén is szeretnének duplázni, de fő prioritásuknak azt jelölték meg, hogy elkészüljön az új stadionjuk. Az AS évek óta élvezetes futballt játszik, s bár Csák Máté vára olyan panorámát szolgáltat a nézőknek, amivel sehol máshol nem tudnak konkurálni, a főtribünt körülölelő töredező, düledező betonkaréj azért nem hozta meg az emberek kedvét a meccslátogatáshoz.

Az infrastruktúra fejlesztése azért is fontos, mert a Ligás Klubok Uniója már könyörtelen, és nem ad kivételeket, a mai Skalica–Žilina meccset Senicán játsszák, mert Szakolcán még mindig nincs világítás.

A szezon Dunaszerdahelyen is a stadion átépítésének jegyében zajlik majd – a klubvezetés azt reméli, hogy a pálya elforgatása zökkenőmentesen fog menni, és az új idényben sem kell ideiglenesen más stadionba költözniük a sárga-kékeknek.

Nagy volt a jövés-menés a pozsonyi Slovannál, ahol öt új játékos érkezett, és 11 távozott. Az égszínkékek hét ponttal vannak lemaradva az éllovastól, akiket szeretnének beérni.

Kemény harc várható a kiesés ellen: az aranyosmarótiak, a nagymihályiak, a podbrezováiak és a szakolcaiak is komolyan vették a felkészülést. A ViOn esetében azonban kulcsfontosságú lesz, meg tudják-e tartani a góllövőlistát vezető Tawambát, aki iránt több csapat is érdeklődik. A Zemplín a kispadra erősített a legjobban: František Šturmát az egykori válogatott szakvezető, Stanislav Griga váltotta a vezetőedzői poszton. Podbrezován és Szakolcán is nagy változások történtek a keretben – a Garam mentieknél ennek már a felkészülési időszakban megmutatkozott az eredménye, mert nyolc meccsükből hatot megnyertek, kétszer pedig döntetleneztek. Az erdőhátiak érdekes neveket igazoltak itthonról és külföldről is, Piroska, Dobrotka, Masaryk, Hudák, Hlavatovič vagy Krnáč érkezése komoly minőségi javulást jelenthet az újoncnál, de még össze kell szokniuk.

A mezőnyben ezúttal tizenegy magyar nemzetiségű játékos szerepel, közülük a legtöbben, öten a DAC-ban játszanak – Straka Gábor, Horváth Béla, Szarka Ákos, Mészáros András és Egri Dezső. A Slovanban Saláta Kornél és Priskin Tamás alapember, csakúgy, mint a fiatal Bénes László Zsolnán. Hudák Dávid Szakolcán folytatja, Senicán pedig Kontár Zoltán mellé felkerült az ifiből Almási László is, akihez nagy reményeket fűznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?