Nadal nem gondol a visszavonulásra

New York |

<p>Rafael Nadal, az amerikai nyílt teniszbajnokság nyertese immár 16-szoros Grand Slam-győztesként nem gondol arra, hogy beérje vagy lehagyja a 19 GS-sikerével csúcstartó Roger Federert.</p>

"Ez a rivalizálás fontos a sportágunk számára, valamint az én megítélésem szempontjából, de én ritkán gondolok rá" - válaszolta Nadal, amikor a nagy vetélytárs rekordjáról kérdezték. Hozzátette: örül annak, hogy részese lehet ennek a versengésnek, de ő a saját útját járja, a svájci klasszis pedig a magáét.   "Rogernek csodálatos szezonja van, és számomra is jól alakulnak a dolgok. Majd meglátjuk, hogy mi történik velünk." - fogalmazott.   A két sztár idén kisajátította magának a GS-trónokat. A 31 éves Nadal a US Open előtt a Roland Garroson nyert, a 36 éves Federer az Australian Openen és Wimbledonban diadalmaskodott.   A 2010 és 2013 után harmadik alkalommal US Open-győztes spanyol pályafutásának folytatásáról azt mondta: amíg érzi magában a játék iránti szenvedélyt és szerelmet, valamint a pályára lépéskor elkapja őt a versenyláz, addig folytatja.   "Jelenleg minden dolog nagyon boldoggá tesz, ami velem történik, most az, hogy újra megnyertem ezt a trófeát." - mondta.   A férfi világranglista élén Nadal a győzelemmel megerősítette vezető pozícióját (9465 pont), míg Federer (7505) feljött másodiknak, helyet cserélve Andy Murrayvel (6790), aki sérülés miatt Wimbledon óta nem versenyez.   Miután a női világranglistát Garbine Muguruza személyében hétfőtől szintén spanyol játékos vezeti, Nadallal a sportág történetében harmadik nemzet képviselőiként lehetnek egyszerre éllovasok. Korábban ez az amerikaiaknak és a németeknek sikerült. Előbbiek közül Jimmy Connors és John McEnroe volt párhuzamosan első Chris Everttel és Martina Navratilovával, legutóbb pedig 2003-ban André Agassi, illetve Serena Williams. A németeket 1991-ben Boris Becker, valamint Steffi Graf képviselte egyidejűleg a lista élén.    A 10-nél több Grand Slam-győzelmet szerzett férfi teniszezők:    ---------------------------------------------------Roger Federer 19 (5 Australian Open, 1 Roland Garros, 8 Wimbledon, 5 US Open)Rafael Nadal (spanyol) 16 (1, 10, 2, 3)Pete Sampras (amerikai) 14 (2, 0, 7, 5)Roy Emerson (ausztrál) 12 (6, 2, 2, 2)Novak Djokovic (szerb) 12 (6, 1, 3, 2)Rod Laver (ausztrál) 11 (3, 2, 4, 2)Björn Borg (svéd) 11 (0, 6, 5, 0)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?