Nadal és Sarapova uralja Párizst

<p>A férfiaknál a spanyol Rafael Nadal, a nőknél az orosz Marija Sarapova diadalmaskodott az év második Grand Slam-tenisztornáján, a Roland Garroson.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Sarapova három szettben, 6:4, 6:7, 6:4-re győzte le a román Simona Helepet a párizsi fináléban.

A 27 éves Sarapovának ez volt pályafutása kilencedik Grand Slam-döntője és ötödik győzelme, 2004-ben Wimbledonban, 2006-ban a US Openen, 2008-ban az Australian Openen, tavalyelőtt pedig szintén Párizsban diadalmaskodott.

„Ha valaki azt jósolja nekem, hogy a Roland Garrosról több bajnoki címem lesz, mint bármelyik más Grand Slam-ről, valószínűleg leittam volna magam. Senki sem születik salakspecialistának. Oké, lehet, hogy Nadal igen. De én semmiképpen sem. Nem salakon nőttem fel, nem játszottam ezen a borításon. Mindenért keményen meg kellett dolgoznom” – nyilatkozta a mérkőzés után Sarapova, aki negyedik egymás elleni összecsapásukon is legyőzte Halepet.

A döntő egyébként három órán és két percen át tartott, amivel majdnem minden idők leghosszabb RG-fináléja lett, ám a rekord továbbra is Steffi Graf és Arantxa Sanchez Vicario 1996-ös döntőjéé maradt, amely két perccel hosszabb volt.

Simona Halep életében először jutott döntőbe Grand Slam-tornán. Az első szettben még látszott rajta a megilletődöttség, a másodikban azonban már fantasztikusan játszott, ezért is tudta kikényszeríteni a mindent eldöntő harmadik játszmát. Az azonban kizökkentette, amikor a harmadik szett kilencedik játékában egy kétes labdánál a vonalbíró döntését felülbíráló főbíró nem ismételtette meg a labdamenetet, hanem Sarapovának adta a pontot. Az elvesztett finálé után Halep sírt is kicsit, de a második helyezettnek járó trófeát már mosolyogva vette át. „A törülköző mögé bújva könnyeztem, de most már mosolygok, mert életemben először játszottam GS-döntőt, és mindent kiadtam magamból. Nagyon büszke vagyok arra, amit ez alatt a két hét alatt elértünk a kis csapatommal” – mondta a román teniszező.

A férfiaknál igazi álomdöntőt láthattunk a világelső Rafael Nadal és a kiváló Novak Djokovics előadásában. Az első szettet a szerb teniszező nyerte, de aztán már megmutatkozott Nadal fölénye a salakon: a spanyol játékos 3:6, 7:5, 6:2, 6:4-re nyert. Mindezt úgy, hogy a negyedik szettben már hátfájással küzdve játszott, s egy-egy pillanatra felcsillant a remény Djokovics számára, hogy visszajöhet a meccsbe.

„Ha Novak ellen játszom, mindig a maximumot kell nyújtanom. Kiváló játékos, minden egyes labdamenet döntő fontosságú volt” – nyilatkozta Nadal.

A spanyol salakkirály kilencedszer nyerte meg a Roland Garrost, zsinórban ötödször lett Párizs bajnoka, s összesen 14 GS-győzelemnél tart. Djokovicsnak már csak a párizsi diadal hiányzik a GS-gyűjteményéből. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?