Nadal csalódott a kiesése miatt

New York |

<p>A kiesése miatt csalódott, a hozzáállásával viszont elégedett a korábbi világelső Rafael Nadal, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságon.</p>

"A legvégéig küzdöttem, és bár voltak olyan dolgok, amiket jobban is csinálhattam volna, a hozzáállásom már rendben volt. Valami másra, többre lett volna szükségem, ami ma hiányzott" - nyilatkozta a negyedik helyen kiemelt spanyol játékos, akit a 22 éves francia Lucas Pouille győzött le több mint négy óra alatt, öt szettben.

Kifejtette: a hatékonyabb szervákat és az erősebb ütéseket hiányolta önmagától.

Nadal csuklósérülés miatt idén több mint két hónapot kihagyott, ezért a francia nyílt bajnokságon és Wimbledonban nem versenyezhetett. Visszatérését követően a Rio de Janeiró-i olimpián párosban aranyérmes lett, egyesben pedig az elődöntőig jutott.

"Nem sok mérkőzést játszottam az elmúlt három-négy hónapban, ráadásul most is elszalasztottam a lehetőséget, hogy igazán jól szerepeljek. Emiatt szomorú vagyok. Folyamatosan javulnom kell, hogy a sérülésem előtti színvonalon tudjak teniszezni" - tette hozzá a 30 éves játékos.

Bár a kiesése miatt a Grand Slam-szezon már véget ért számára, Nadal kijelentette, hogy még mindig vannak céljai az idei évre. "Motivált vagyok, hiszen van még néhány hónap a szezon végéig. Megpróbálok kijutni az ATP-világbajnokságra, ez megfelelő cél számomra két és fél hónap kényszerszünet után."

Hozzátette: a csuklója sokat javult, hamarosan a gyógyulási folyamat végére ér.

A 24. helyen kiemelt Pouille-nek ez volt pályafutása harmadik ötjátszmás győzelme, ráadásul az előző kettőt éppen a legutóbbi két mérkőzésén aratta. Rajta kívül Jo-Wilfried Tsonga és Gael Monfils is bejutott a negyeddöntőbe, így 89 év után szerepel ismét három francia a nyolc között a US Openen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?