Műkorcsolya Eb – Francia győzelem a férfiaknál, Vlasenko 24. lett

Műkorcsolya Eb – Francia győzelem a férfiaknál, Vlasenko 24. lett

A francia Adam Siao Him Fa nyerte a férfiak versenyét a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az orosz születésű, de magyar színekben versenyző Vlasenko Alekszandr 24. helyen végzett.

A 22. születésnapját jövő kedden ünneplő győztes aranyérméhez kétség sem férhetett, mert már a szerdai rövidprogram után több mint tíz ponttal vezetett, s bár a kűr során egyszer elesett, de így is fölényesen, közel nyolc ponttal előzte meg a 2019-ben bronzérmes olasz Matteo Rizzót. A harmadik a svájci Lukas Britschgi lett.

Az Elvis Presley válogatására korcsolyázó Vlasenko jól kezdte a szabadprogramot, a háromfordulatos Axel után sikerült a két tripla, majd a két dupla ugrásból álló kombinációja is. Ezt követően azonban kisebb technikai hibák tarkították a produkcióját mind az ugrásoknál, mind a forgásoknál, azonban nem esett el. A magyar versenyző megközelítette pályafutása legjobbját a kűrben – csak 2,5 ponttal maradt el tőle –, de így sem tudott előrelépni a 24. helyről.

Szombaton déltől – Láng Júliával – a női kűrrel, majd 17.30-tól a jégtáncosok szabadkorcsolyázásával – amelyben Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics is érdekelt – zárul a kontinensviadal versenyprogramja. Vasárnap a legjobbak számára a gálára kerül sor.

Érdekes

Eredmények:

    férfiak:
1. Adam Siao Him Fa (francia) 267,77
2. Matteo Rizzo (olasz) 259,92
3. Lukas Britschgi (svájci) 248,01
...24. Vlasenko Alekszandr 173,94

Érdekes

Korábban:

    jégtánc, állás a ritmustánc után:
1. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 85,53 pont
2. Lilah Fear, Lewis Gibson (brit) 84,12
3. Juulia Turkkila, Matthias Versluis (finn) 77,56
...10. Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics 65,04

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?