MTK-elsőség az I. Bogy Cupon

diósförgepatonyi gyerekek
Diósförgepatony |

Az MTK focistapalántáinak elsősége került a krónikába a csallóközi gyermeknapi focifesztiválon. 

A korosztályos nemzetközi tornán, a Bogy Cup első felvonásán az U9-es korosztály (2010-ben és korábban született gyerekek) mezőnyében Csehország, Magyarország és Szlovákia 32 együttese mérte össze tudását. Az MTK végzett az élen.
A DSC sportklub és egy pozsonyi focibarát-támogató, Peter Bogár társszervezésében lezajlott monstre megmérettetésen hat kisméretű futballpályán nyolc négytagú csoportban zajlottak a negyedórás párharcok. „Mivel a Partizánske visszalépett, a mieink két alakulattal álltak csatasorba a rendezvényen, melyen a nyitrai és a nagyszombati focistapalántákat leszámítva a hazai elitcsapatok és néhány igencsak jó képességű külföldi együttes, köztük az MTK és a Zbrojovka Brno harcolt a trófeáért. Térségünkben hasonló nagyságrendű korosztályos focitornát még nem rendeztek. Nagyon odafigyeltünk a részletekre, minden idegszálunkkal arra törekedtünk, hogy mindenki elégedett legyen. Ugyanis mi hagyományt teremtettünk” – tájékoztatta lapunkat a részletekről az egyik főszervező, Papik Pál, a DSC korosztályos csapatának trénere. 


A csoportmeccsek befejezése után a csoportok első két helyezettje a felső ágon, a 3. és a 4. helyezett pedig az alsó ágon folytatja szereplését. Itt már ugyan egyenes kiesési rendszerben zajlottak az összecsapások, de mivel még a helyezésekért is összemérték tudásukat a kollektívák, ez további négy mérkőzést jelentett számukra. 


A házigazda A csapata jól tartotta magát, csoportmásodikként került a nyolcaddöntőbe. „Teljesítményünk alapján a nyolcaddöntőben volt a helyünk, ahol balszerencsénkre büntetőkkel elbuktuk a fővárosi NMŠK alakulata elleni párharcunkat. A kudarc lelkileg megviselte védenceimet, ebből az Inter profitált. A folytatásban ismét az elvárásoknak megfelelően teljesítettünk. Előbb a Hustopeče, majd az FK Dúbravka együttesét fektettük két vállra, végeredményben a 13. helyen zártunk. Nagy elismerést jelent, hogy a zsűri csapatunk futballistáját, Vas Benettet választotta a torna legjobb mezőnyjátékosának” – elevenítette fel a vendéglátók helytállását Papik Pál. 


A szervezők a csapatokat serleggel, a focistapalántákat egyedi éremmel, a legjobb kapust, mezőnyjátékost és góllövőt pedig különdíjjal jutalmazták. „Már a kezdőknél is szükség van a focisulik nemzetközi konfrontációjára. Eltökéltük: jövőre folytatjuk. Azt fontolgatjuk, hogy 2020-ban kétnapos tornát rendezünk, vagy két korosztály képviselőinek megmérettetésére invitáljuk a csapatokat” – vázolta fel a jövőképet Papik Pál.
 

Érdekes

I. BOGY CUP, kezdők (U9) nemzetközi tornája (3 ország, 32 csapat), Diósförgepatony

Mérkőzés az 5. helyért: Sp. Trnava–Fénix N. Zámky 4:0. 
Elődöntő: Zbrojovka Brno–MŠK Žilina 0:3, MTK Budapest– NMŠK Bratislava 6:1.
Mérkőzés a 3. helyért: Zbrojovka Brno–NMŠK Bratislava 4:2.
Döntő: MŠK Žilina–MTK Budapest 2:2 – büntetőkkel: 2:3.
Végső sorrend: 1. MTK Budapest, 2. MŠK Žilina, 3. Zbrojovka Brno, 4. NMŠK Bratislava, 5. Spartak Trnava, 6. Fénix Nové Zámky, 7. FC Petržalka A, 8. MFK Ružomberok, 9. Inter Bratislava, 10. Martin, 11. Hustopeče, 12. MŠK Senec, 13. Orechová Potôň A, 14. FK Dúbravka, 15. Bernolákovo, 16. Miloslavov, 17. FC Petržalka B, 18. Malinovo, 19. Vrakuňa, 20. Nová Dedinka, 21. Zvolen, 22. FKP Dúbravka, 23. Mosonmagyaróvár, 24. Stupava, 25. Kalinkovo, 26. Šaľa, 27. Trebatice, 28. Iskra Petržalka A, 29. DAC, 30. Iskra Petržalka B, 31. FK junior Košice, 32. Or. Potôň B.
Díjazottak – legjobb kapus: Martin Doležal (Zbrojovka Brno); legjobb mezőnyjátékos: Vas Benett (Orechová Potôň A); legjobb góllövő: Gazdík Mihály (MTK Budapest, 16 gól). ⋌(ái) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?