Mourinho szárnyalása

Kedden nyolc mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó BL 2004/2005-ös sorozata. A Chelsea Párizsban oktatta a PSG-t, a címvédő Porto nem boldogult a CSZKA Moszkvával. A Celtic–Barcelona meccs az egyik beléptető kapu meghibásodása miatt fél órával később kezdődött

Futballakrobaták (a hazai McCarthy és Ignasevics) a portói pálya fölött. Látványos volt a portugál címvédő botlása is. ČTK/AP-felvételA forduló egyik legjobb összecsapását Glasgowban játszották. A Barca hamar megszerezte a vezetést, s az előnyt Ronaldinho révén meg is duplázhatta volna, ám a brazil karmester büntetőt rontott. A skótok ettől feltámadtak, és Sutton révén ki is egyenlítettek, ám az AS Monacótól érkezett Giuly újabb gólt szerzett, majd a csereként beállt – az elmúlt szezonban még a Celticet erősítő – Henrik Larsson óriási védelmi hiba után bebiztosította a győzelmet a spanyol csapatnak. A svéd csillag nem feledte el a zöld-fehéreknél töltött hét évet, találata után gólöröm helyett rezzenéstelen arccal futott vissza a helyére. „Egyáltalán nem lepődtem meg Henrik viselkedésén, hiszen őt rendkívül erős szálak kötik még most is a Celtichez. Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, gratulálok a játékosaimnak” – nyilatkozta Frank Rijkaard, a katalánok holland szakvezetője.

Folytatta fantasztikus sorozatát Adriano, az Internazionale brazil támadója, aki a Werder Bremen ellen kétszer volt eredményes. A fiatal csatár előbb büntetőből, majd gyönyörű egyéni akció végén talált a hálóba. „Sajnos a kiállítás után nem volt esélyünk, ráadásul Adrianót lehetetlen kilencven percen keresztül megfogni” – mondta Thomas Schaaf, a németek szakvezetője. „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és számos gólhelyzetet kialakítottunk. Megígérem, legközelebb jobban kihasználjuk a lehetőségeinket” – nyilatkozta Roberto Mancini, a milánóiak vezetőedzője.

A Chelsea irányítójaként először ült a kispadon nemzetközi mérkőzésen José Mourinho. A portugál tréner – aki az elmúlt évadban az FC Portóval megnyerte a sorozatot – ismét bizonyította, hogy a londoniakkal a végelszámolásnál is komolyan számolni kell, hiszen a Paris St. Germain otthonában a játéknap legnagyobb különbségű – háromgólos – győzelmét aratta a gárda. Az összecsapás legjobbja a nyári átigazolási időszakban a Marseille-től megszerzett Didier Drogba volt. Az elefántcsontparti támadó két gólt szerzett, alaposan felhergelve ezzel a párizsi szurkolókat. (mti, o-o)

BL-KRÓNIKA, 1. FORDULÓ

E-csoport

ARSENAL–EINDHOVEN 1:0 (1:0), g.: Alex (42. – öngól). Jv.: Messina (olasz), 34 ezer néző. PANATHINAIKOSZ–ROSEN-BORG 2:1 (1:0), g: Gonzalez (42., 79.), ill. Johnsen (91.). Jv.: Allaerts (belga), 13 200 néző.

F-csoport

CELTIC–BARCELONA 1:3 (0:1), g: Sutton (59.), ill. Deco (20.), Giuly (78.), Larsson (82.). Jv.: Merk (német), 58 500 néző. SAHTYOR DONYECK–AC MILAN 0:1 (0:0), g: Seedorf (84.). Kiállítva: Srna (53. – Donyeck). Jv.: Fandel (német), 30 ezer néző.

G-csoport

INTERNAZIONALE–BREMEN 2:0 (1:0), g.: Adriano (34., 11-esből, 89.). Játékvezető: Micheľ (szlovák), 45 ezer néző. Kiállítva: Ismael (5. – Bremen). FC VALENCIA–RSC ANDERLECHT 2:0 (2:0), g: Vicente (17.), Baraja (45.). Jv.: Layec (francia), 33 ezer néző.

H-csoport

FC PORTO–CSZKA MOSZKVA 0:0. Jv.: Nielsen (dán), 39 300 néző. PARIS ST. GERMAIN–CHELSEA 0:3 (0:2), g: Terry (29.), Drogba (45., 75.). Jv.: Mejuto González (spanyol), 44 ezer néző. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?