Mourinho nem izgul, Mancini feladta a reményt

<p>Két csapat is kvalifikálta magát kedden a legjobb tizenhat közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a Málaga és a Porto. A Dinamo Zagreb és a Montpellier búcsúzott.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Nyáron még úgy tűnt, hogy a Málaga becsődöl, most pedig négy forduló után eldőlt, hogy a csapat ott van a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában. Nyáron olyan focisták hagyták el a gárdát, mint Joris Mathijsen, Ruud van Nistelrooy, Salamon Rondón és Santi Cazorla, a Málaga mégis mintha erősödött volna. A spanyol bajnokságban jól tartják magukat Pellegriniék, a BL-ben pedig szinte már csoportelsőnek tekinthetők, miután az AC Milan ellen idegenben 1:1-re végeztek. A spanyolok előnye öt pont a Milan előtt, vagyis a csapatnak a hátralévő két meccsén elég lesz egy pontot gyűjtenie az elsőséghez. Figyelemre méltó a csapat védekezése, a Málaga eddig 13 európai kupameccset játszott, és ezeken mindössze négy gólt kapott! Továbblépett a Porto is, eseménytelen kijevi 0:0-t követően. A portugálok 21 tétmérkőzés óta veretlenek, legutoljára márciusban kaptak ki a Benficától a portugál Ligakupában.

Elszállni látszik viszont egy nagycsapat. „Azt hiszem, idén a Bajnokok Ligájával végeztünk” – nyilatkozta keserűen a Manchester City–Ajax (2:2) mérkőzés után az angolok olasz menedzsere, Roberto Mancini. A Citynek négy meccs után csak két pontja van, és szinte már csak a csoda segíthet rajta. S bár a Manchester City játéka ezúttal sem volt meggyőző, az angolok joggal akadtak ki a meccs után. Rasmussen bíró a mérkőzés hajrájában előbb les címén nem adott meg egy szabályosnak tűnő gólt, a 94. percben pedig – amikor egy holland védő az ötösön belül szinte letépte a mezt Balotelliről – tizenegyes helyett inkább lefújta a találkozót. Mancini és Balotelli hevesen reklamált a dánnál, a csatárt társai alig tudták elrángatni a játékvezető orra elől, eltiltásra azonban nem számíthatnak, az incidens ugyanis nem került bele Rasmussen hivatalos bírói jelentésébe.

A D csoport másik meccsén viszont felnőni láttunk egy nagycsapatot, a Borussia Dortmund – különösen az első félidőben – lefutballozta a pályáról a Real Madridot, méghozzá a Bernabéu-stadionban! A madridiak csak a 89. percben egyenlítettek (2:2), Weidenfeller kapus az egész meccsen jól védett, ám Özil jól helyezett szabadrúgását későn láthatta meg, s nem tudta hárítani. Madridban is született egy súlyos bírói hiba, Callejón a második félidő elején teljesen szabályos gólt szerzett, de ezúttal is felvillant az asszisztens zászlaja. A döntetlennel veszélybe került a Real Madrid első helye a csoportban, de José Mourinho emiatt nem izgatja magát. „Kétszer nyertem Bajnokok Ligáját, és a csapatom mindkétszer csak második lett a csoportkörben. Különben is, ha második helyen végzünk, az legyen azok problémája, akik másutt elsőként zártak” – filozofált a portugál tréner.

A B csoportban a legszorosabb a verseny. A Schalke kétgólos hátrányból állt fel az Arsenal ellen hazai pályán (2:2), így nyolc pontjával első a kvartettben. A hétpontos Arsenalt egy ponttal lemaradva követi az Olimpiakosz, amely oda-vissza megverte a Montpellier-t. A csapatot elérte a francia átok – tavasszal még bajnoki címet ünnepelhetett, nyáron eladta legjobbjait (például a gólkirály Giroud-t), őszre szétesett. Ez történt tavaly a Lille-lel, és ez történik most a Montpellier-vel, amely a Dinamo Zagreb mellett a másik, a BL-től idén biztosan búcsúzó csapat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?