Moto GP: zajlik az élet

moto

Márquez maradt Sachsenring királya, Rossi visszavonul, őrült versenyek Ausztriában – az elmúlt négy verseny is rengeteg izgalmat hozott, és új bejelentések is napvilágot láttak a Moto GP-ben.

Például Marc Márquez ismét nyerni tudott a Sachsenringen. A spanyolnak ez volt zsinórban a 11. győzelme ezen a pályán, úgy, hogy idén nem tudnak labdába rúgni a gyengélkedő Hondával a győzelemért folyó csatában. 

Assenben viszont hosszú idő után Fabio Quartararo ismét győzni tudott, ráadásul Yamaha kettős győzelem született Maverick Vinales második helyének köszönhetően. 

Hogy a nyári szünetben se unatkozzunk, arról Valentino Rossi gondoskodott, aki bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul. Bár a 42 éves olasz legenda azt azért hozzátette, a Moto GP-nek búcsút intve sem fogja a bukósisakot szögre akasztani. Egyből be is indultak a találgatások, sokak szerint az olasz világbajnok autóra vált, és a DTM-ben folytatja. Ez akár reális is lehet, hiszen pár évvel ezelőtt Andrea Dovizioso is kipróbálta a DTM-et, és Rossiról mindenki tudja, hogy a négy kerék szerelmese, anno még az F1-es szereplés is tervben volt, de többször tesztelte a Ferrarit, és tavaly a Mercedes F1-es autóját is kipróbálhatta. 

A pályára, konkrétan a Red Bull Ringre visszatérve Ducati-fölény kezdett kirajzolódni, ami nem meglepő, hiszen a pálya karakterisztikája az olaszoknak kedvez. Az első hétvégén Jorge Martin nyerte az időmérőt, és az első helyet a futamon sem engedte ki a kezéből. A futam érdekessége mégis inkább Vinales „versenyzése” volt, aki a Yamaha szerint nem megfelelő módon használta a versenymotorját, emiatt a csapat nem is engedte őt rajthoz állni a második versenyen. Először a telemetriai adatokra hivatkozott a Yamaha, később azonban közzétettek erről egy videót is, ami a MotoGP Youtube-csatornáján érhető el. Ezen tisztán hallani, hogy Vinales egyszerűen túlforgatta a motorját, amivel saját magára és másokra is veszélyes volt.

A második verseny egy igazi őrült futamot hozott, ahol változó körülmények között kellett a pilótáknak a lehető leggyorsabban alkalmazkodniuk. Brad Binden viszont vállalta a kockázatot, nem jött ki a többiekkel és kint maradt slicken, ami végül a győztes stratégia lett. 

Pár nappal később pedig jött a bejelentés, hogy Vinales az Apriliához igazol a 2022-es szezontól, nem sokkal később pedig a Yamaha azonnali hatállyal szerződést bontott a spanyollal, aki így már nem is fog rajthoz állni idén. Helyére a következő futamon – a hétvégén Silverstone-ban – Cal Crutchlow ül.

A bajnokságot még mindig Quartararo vezeti 181 pontot gyűjtve, Francesco Bagnaia és Joan Mir előtt (134 pont), de szorosan ott lohol a nyomukban Johann Zarco is (132 pont). Valami azt súgja, lesz itt még izgalom.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?