Moravcová tizenöt fontos napja

Pozsony. Szlovákia élsportolói és edzői sikerekben gazdag évet várnak a 2004-es esztendőben, szem előtt tartva elsősorban az athéni nyári olimpiai játékokat.

Lássuk a jövőt! Érmet hoz Moravcovának a 100 m pillangó az athéni olimpián?FRANTIŠEK HOSSA, a szlovák jégkorong-válogatott edzője: „Azt kívánom a 2004-es esztendőben, hogy a szlovák hoki és az egész sport olyan gyönyörű pillanatokat éljen át, mint amilyenekben nekünk volt részünk, amikor visszatértünk a finnországi világbajnokságról. Reménykedem, hogy a javul az Extraliga színvonala, és jobb feltételeket biztosítunk a fiatal korongozók számára.”

PAVOL HOCHSCHORNER, a vízi szlalom C2-es számának olimpiai bajnoka: „Athénba címvédőként utazunk, s remélem, sikerünk lesz. Semmi esetre sem akarunk visszatérni az olimpiáról érem nélkül. Sportágunkban gyakran kicsiségek döntenek, elég, ha egy pillanatra meginog az ember, és oda a négyéves kemény felkészülés.”

MARTINA MORAVCOVÁ, Szlovákia hatszoros legjobb sportolónője, 198-szoros szlovák csúcstartó: „Tizenöt fontos dátumot jegyeztem be a naptáramba, ebből hét a madridi Európa-bajnokságot, nyolc pedig az olimpiai játékokat illeti. Ha mind a 15 alkalommal sikerül medencébe ugranom, ez nagyon jó lesz. Minden bizonnyal nagy napom lesz augusztus 15-e, az olimpiai játékok kezdete, amikor a kedvenc számom, a 100 m-es pillangóúszás döntőjét rendezik.”

JURAJ BAČA hatszoros kajak-kenu világbajnok: „Minden embernek főleg jó egészséget kívánok, mert ezt nem lehet befolyásolni. A sportolóknak pedig szerencsét, amely nem egy esetben dönt a sikerről vagy a kudarcról.”

SOÓS TIBOR, a híres komáromi kajaknégyes edzője: „Athénban olimpiai érmet akarunk szerezni. Nem számít, ha nem arany lesz, de végre a dobogón szeretném látni a fiúkat. Barcelonában és Sydneyben negyedik helyen végzett a kvartett, most már ideje lenne megérinteni valamilyen érmet. A legrosszabb az lenne, ha ismét lecsúsznánk a dobogóról. Természetesen az aranynak örülnék a legjobban. Mindent megteszünk azért, hogy megszerezzük.”

MICHAL MARTIKÁN, a vízi szlalom olimpiai- és világbajnoka: „Van egy nagy kívánságom, hogy ha majd visszatérünk az athéni olimpiáról, az emberek azt mondhassák: köszönjük, kiválóan képviseltetek bennünket.”

VLADIMĺR JANOČKO, Szlovákia legjobb futballistája: „Minden sportolónak és embernek jó egészséget kívánok, mert éppen ez a legfontosabb az életünkben.”

IGOR DEMO, a szlovák futballválogatott tagja: „A válogatottban jó kollektívát alakíthatunk ki, mert csak így érhetők el sikerek . Fontos lesz, hogy mindenki képességeinek maximumát nyújtsa.”

ĽUBOMĺR MORAVČĺK, a szlovák labdarúgó-válogatott volt játékosa: „Azt kívánom a szlovák futballnak, hogy végre gazdaságilag stabilizálódjon, a vezetőknek pedig, hogy megfelelő feltételeket teremtsenek a csapatok számára. Csak ilyen körülmények között követelhetik meg az edzők a kemény mindennapi munkát. Anyagi biztonság nélkül ez nagyon nehéz.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?