Mohseni: „Novota többet nem véd a DAC-ban!”

Dunaszerdahely |

<p>Még el sem kezdődött a labdarúgó Corgoň Liga tavaszi idénye,áma dunaszerdahelyi drukkereket már érte egy hidegzuhany: a közönségkedvenc Novota János kegyvesztett lett a klubnál, így a ma délutáni (15.30) Slovan–DAC mérkőzésen a lengyel Szamotulski áll majd a vendégek kapujában.</p>

A klub idény eleji sajtótájékoztatóján Khashayar Mohseni klubelnök, Kurt Garger vezetőedző, Radványi Miklós másodedző, Dušan Chytil menedzser, valamint négy játékos, Wau, Marcin, Bajevski és Koejoe jelent meg. Hogy miért hiányzott a korábbi csapatkapitány, Novota János, arra Khashanyar Mohseni adta meg a választ: „Novota többet nem véd a DAC-ban! Egy éve jó pénzért eladhattuk volna, beszéltünk is erről a lehetőségről, de végül arra jutottunk, hogy nem tehetjük ezt meg a szurkolóinkkal. Abban egyeztünk meg, hogy Novota meghosszabbítja szerződését, amely ez év június 30-ig érvényes, és majd a szezon után eladjuk. Csakhogy a játékos és a menedzsere meggondolta magát, Novota nem hosszabbított szerződést, én pedig ilyen játékost nem akarok a klubomban. Ezért igazoltuk le a lengyel Szamotulskit, Novota mostantól csak a harmadik számú kapus a DAC-ban.”

Válogatott erősítések
A 33 éves Grzegorz Szamotulski a Jagiellonia Bialystok együtteséből érkezett, de korábban megfordult a Dundee Unitedben, a Preston North Endben és a Hibernianban is, 1996 és 2003 között tizenháromszor volt válogatott. Rajta kívül hat új játékos érkezett Dunaszerdahelyre: a holland Wau Nyron (Apeldoorn), a szerb Nemanja Vidakovics (GAZ Metan Medias), az olasz Nikola Michellini (Capljina), s három osztrák futballista, Stephan Palla (SK Rapid Wien), Sladjan Pajic (Würmla) és Yüksel Sariyar. Közülük Sariyar lehet a legnagyobb erősítés, tizenháromszor szerepelt az osztrák válogatottban, s egy gólt lőtt. „Sok futballistát kipróbáltunk a felkészülés alatt, így az első három hétben nem is az eredmények voltak a fontosak, hanem hogy kiválasszuk, ki az, aki hasznára lehet a DAC-nak. Azok, akiket végül leigazoltunk, mind jó játékosok, de majd csak a bajnoki meccsek mutatják meg, tudnak-e alkalmazkodni a kemény szlovák futballhoz” – vélekedett Kurt Garger vezetőedző.

Slovan – otthon is idegenben
Az első mérkőzés eredménye az egész tavaszi idényt meghatározhatja, tudja ezt Dušan Tittel, a Slovan főmenedzsere is. „Több tényező is befolyásolja a meccset. Egyrészt számunkra szokatlan környezetben, a pasienkyi stadionban játszunk, vagyis otthon is kicsit idegenben vagyunk. A pálya talaja sem a legjobb, de a dunaszerdahelyiek ellen mindig színvonalas mérkőzéseket játszottunk. Bízom benne, hogy jó lesz a hangulat, nem tervezünk semmilyen különleges biztonsági intézkedéseket, hiszen a stadionban kamera- és beléptetőrendszer is van, így azt hiszem, ki fogjuk tudni szűrni azokat, akik nem a meccsre kíváncsiak. Biztos vagyok benne, hogy a nézők jól fogják magukat érezni. Küzdelmes találkozót várok, és természetesen szeretnénk három pontot szerezni” – mondta az égszínkékek szakvezetője, aki eltiltás miatt nem számíthat Guédé és Breznaník játékára.

Koejoe az új kapitány
Kurt Garger nem konkretizálta, hány ponttal lenne elégedett a bajnoki címvédő ellen, csak annyit mondott: „Jó eredményért utazunk Pozsonyba.” A dunaszerdahelyiek csapatkapitányi karszalagját a legjobb góllövő, Samuel Koejoe fogja viselni, s akár még az is előfordulhat, hogy ma délután csupa idegenlégiós fut ki a pályára a DAC kezdőcsapatában.

A statisztikák alapján a dunaszerdahelyieknek nincs sok esélyük, korábban az élvonalban 15 alkalommal léptek pályára a Slovan vendégeként, tizenkétszer kikaptak, kétszer döntetleneztek, s mindössze egyszer győztek, az 1996/97-es szezon idénynyitóján 2:1-re. A legutóbbi Slovan–DAC 6:0-s DAC-zakóval ért véget, úgy, hogy a vendégek legjobbja Michal Minár kapus volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?