Mit kell tudni a sanghaji pályáról?

Sanghaj |

<p>Ötvenhat kör. Darabja 5451 méter. Hosszú egyenesek, tükörsima, széles aszfalt és kitűnő előzési lehetőségek. Talán dióhéjban így jellemezhető a Sanghaj melletti, a Forma-1-nek először 2004-ben helyet adó „sárkány ring“. Az idei hektikus szezonra jellemző feszültség a tetőpontjára hágott a múlt heti Japán Nagydíjon kiosztott büntetések hatására.</p>

Minden bizonnyal lesz némi igazuk azoknak, akik szerint a bizonyítási vágytól fűtött sportbírák pár esetben túllőttek a célon és fölöslegesen kerültek rivaldafénybe. Az azonban biztos, hogy a zöld asztal mögött hozott döntéseknek (is) köszönhetően nagyon kiéleződött a küzdelem még így, a szezon vége felé is.

Lewis Hamilton és a McLaren előtt ismét ott az esély, hogy megszerezzék mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnoki címet. Rossz ómen nekik azonban a tény, hogy Kínában mindezidáig egyszer sem tudtak győzni. A nagy valószínűséggel vasárnap a pályára zúduló eső azonban kezükre játszhat, hiszen az idei, esőben nyújtott teljesítményük meggyőző, a Ferrarihoz képest némi előnyt élveznek.

De ha az eső szóba került, akkor mindenképpen meg kell említeni a tavaly itt nagyot villantó Sebastien Vettelt és persze az idén már kétszeres nagydíjgyőztes Fernando Alonsót is. Ők azok, akik még erősen befolyásolhatják a végeredményt, főleg úgy, hogy a spanyol kijelentette, alkalomadtán egyértelműen Massát fogja segíteni a végjátékban. Meglepő kijelentés. Ha mindez nem lenne elég, akkor érdemes figyelembe venni a tényt, hogy a három vezető csapat és gyártó egyértelműen egy-egy ember mögé sorakozott fel. A Ferrarinál jó pár hete eldőlt már, hogy Massát kell segíteni, a McLarennél Kovalainen a szezon eleje óta fegyverhordozó csupán, és most a BMW is kijelentette, hogy amíg esélyt látnak Robert Kubica vb-címére, addig minden erejükkel (Nick Heidfeldet is beleértve) őt támogatják. Márpedig Kubicának van esélye. Halovány ugyan, de ne feledjük a tavalyi idényzáró finálét.
Hogy a leosztott kártyákkal a kézben kinek lesz jobb a lapjárása az akár utolsó partiban, valamint ki lesz az, aki megkeverheti őket, az a vasárnapi reggeli közben fog eldőlni. (Vályi István)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?