Mit ígér a nagyölvedi futballtavasz?

Nagyölved |

<p>Győzelemmel hangol a hétvégi III. ligás rajtra a Lévai járás településének focicsapata.</p>

Rendkívül sikeres őszt hagytak maguk mögött a nagyölvediek. A Slovnaft Cupban óriási fegyvertényt hajtottak végre, hiszen az érsekújvári FKM, a Senica és a Spišská Nová Ves legyőzése után a nyolcaddöntőig jutottak. Némi szerencsével aztán a pozsonyi Slovant is megtréfálhatták volna, ám a fővárosiak korai és váratlan góljára nem voltak képesek válaszolni, így nem borult a papírforma. Játékosságban azonban felvették a versenyt nagyhírű ellenfelükkel.

Az alig ezerhatszáz lelket számláló község labdarúgói a nyugat-szlovákiai TIPOS III. liga táblázatának nyolcadik helyén telelnek. Pechjükre ősszel hazai környezetben négyszer is döntetleneztek, a komáromi KFC, a DAC B és a ViOn Zlaté Moravce-Vráble B legénysége pedig mindhárom pontot bezsebelte náluk. Határozottan dicséretükre válik viszont, hogy idegenben ötször tudtak nyerni, és egy alkalommal remiztek.

„A fiúk egyszerre két szekeret húztak, ám sosem látszódtak rajtuk a fáradtság nyomai. Lelkes szurkolóinknak pedig életre szóló élményt szolgáltattak. S bár az előző idényben elsősorban az új átigazolási rendszer következtében nem kevesebb mint tizenhárom játékos távozott tőlünk, a csapat túlteljesítette a várakozásokat. Huszonkilenc pontot sikerült begyűjteni, és csupán három ponttal vagyunk lemaradva a negyedik helyezett Topoľčanytól. Érdekesség, hogy Benkó Dániel kapus ezerhatszázhúsz percet töltött a pályán, ami azt jelenti, hogy a tapasztalt hálóőr mind a tizennyolc bajnokin végig védett” – sorolta ütőkártyáikat Urbán Ferenc nagyölvedi klubmenedzser.

Már teljes gőzzel folyik a felkészülés hajrája a tavaszi megmérettetésekre, nyílt titok, hogy az erős mezőny első felében kívánnak végezni. Sőt, kedvező széljárás esetén még merészebb terveket szövögethetnének. „Mindössze Omar Ahmad és Varga Tamás tűnt el a keretből. Az előző játékos egy alacsonyabb osztályú ausztriai csapatban, az SC Hainfeldben folytatja, míg Varga a IV. ligás párkányiakat erősíti a jövőben. Cingel Rolandnak is volt távozási szándéka, ő azonban meggondolta magát. Új szerzeményünk az udvardi Dékány Tibor, a tardoskeddi Benkó Tamás és az ipolysági Kapa Sándor. Még tárgyalunk egy jó képességű középhátvéddel, remélem, sikerül egyezségre jutnunk” – újságolta a klubmenedzser.

Számos felkészülési meccset játszottak le, s közben megnyertek egy lévai teremtornát is. A március negyedikén kezdődő tavaszi idényre a IV. ligás nyitrai fakóval hangoltak, és 2:0-ra nyertek. „Igyekszünk kifogástalan feltételeket teremteni a labdarúgóknak. A téli hónapokban egy meghosszabbított hétvégét töltöttünk a Magas-Tátrában, aztán pedig Telkiben, a Magyar Labdarúgó-szövetség sportközpontjában töltöttünk négy kemény, de felejthetetlen napot. Elsősorban erőnléti és taktikai jellegű edzéseket végeztünk, ugyanakkor igénybe vettük a wellness- és fitneszszolgáltatásokat is” – jegyezte meg Urbán Ferenc.

A nagyölvediek első két tavaszi találkozójukat idegenben játsszák, a nyitómeccset vasárnap Galántán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?