Miről álmodoznak a Ládi testvérek?

Tavaly a nagymegyeri súlyemelők nyerték az ifjúsági csapatok szlovákiai bajnokságát, az I. ligát. Két fordulóban az élen végeztek, a harmadikban a harmadik helyen. E társaság két oszlopos tagja Ládi László, és öccse, Krisztián.

Tavaly a nagymegyeri súlyemelők nyerték az ifjúsági csapatok szlovákiai bajnokságát, az I. ligát. Két fordulóban az élen végeztek, a harmadikban a harmadik helyen. E társaság két oszlopos tagja Ládi László, és öccse, Krisztián. A tárcsák világában Buzgó Lajos a mesterük, az ő szakmai irányítása alatt bontakoztatják ki tehetségüket. Vajon milyen versenyzői évet zárt a két tini srác?

Laci az idősebbik. Tizenöt évesen a 62 kilóban lett bajnok a fiatalabb ifjúságiak mezőnyében, az idősebbek között pedig bronzérmet szerzett. A nemzetközi porondon a dortmundi német bajnokságon 64 kilóban elért harmadik helye tűnik a legértékesebbeknek. A 2001-es esztendő mégsem az elképzelései szerint alakult: „Nagy eséllyel indulhattam volna a korosztályos Európa-bajnokságon, amelyet a 16 évesek számára írtak ki. Januárban azonban megbetegedtem, s a három-négyhetes kiesés már behozhatatlan hátrányba sodort. A szlovák bajnokságon részben kárpótoltam az Eb-kihagyást. Az utóbbi hónapokban próbálok visszakerülni arra a szintre, ahol korábban voltam. Ha sikerül, kijuthatok a franciaországi Eb-re. Helyzetem azonban bonyolódott, mert közben autószerelőnek kezdtem tanulni, s bizony van mit csinálnom, hogy elfoglaltságomat összehangoljam a súlyemeléssel. Remélem, ez sikerül is, mert komoly céljaim vannak: vágyom a világversenyekre, s a súlyemelést sem szeretném abbahagyni. Ezért készülök, és próbálok a tavalyinál is magasabb szintre kerülni. Példaképem Szlovákia egyetlen világbajnoka, Martin Tešovič. Az edzéseken beleadok mindent, de kell, hogy szórakoztasson is a munka, mert különben unalmassá válna.”

Ládi László egyéni csúcsa a 205 kiló (szakításban 92,5, lökésben 112,5 kg). „Jelenleg a 69 kilósok mezőnyében rajtolok. A hatvannégy kilósok közé kell lefogynom, ha indulni akarok a korosztályos Eb-n. Szintemet már teljesítettem. Azért dolgozom, hogy a nevezést is megszerezzem a nyári kontinensviadalra.”

Tizennégy éves öccse, Krisztián tavaly még a diákok korosztályában aratta a sikereket: 48 kilóban 132,5 kg-os teljesítménnyel lett bajnok, második helyen végzett a diákok számára kiírt Szlovák Kupa-sorozatban, súlycsoportjában megnyerte a trencséni nemzetközi karácsonyi tornát. „Tavalyi eredményeimmel nagyon elégedett lehetek, hiszen amit akartam, azt elértem. Mikor kezdtem, bátyám volt a példaképem. Jelenleg már nem követek senkit, igyekszem a magam útját járni. Kilencedikes létemre ugyanarra törekszem, mint Laci: szeretnék kijutni a franciaországi Eb-re.”

Jelenleg az 52 kilóban versenyez. Egyéni csúcsa 155 kilogramm (szakításban 70, lökésben 85 kg). Ezzel szlovákiai viszonylatban a diákok között a legjobb. „Elejétől kezdve megragadt a súlyemelés, komolyan veszem, jó érzés, ha edzhetek. És szeretek is edzeni. Még az egyhangúság sem zavar.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?