Mindvégig gall vezetés

A Kovács Iván, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat 43:32-es vereséget szenvedett a franciáktól, így a második helyen végzett. A gallok rögtön az elején előnyt szereztek, így az első asszó 5:3-as francia vezetéssel ért véget.

A Kovács Iván, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat 43:32-es vereséget szenvedett a franciáktól, így a második helyen végzett. A gallok rögtön az elején előnyt szereztek, így az első asszó 5:3-as francia vezetéssel ért véget. A másodikban Kulcsár és Jerome Jeannet lépett pástra, és az idősebb Jeannet egy tussal növelte csapata előnyét. Jött azonban Kovács, aki egész nap remekelt, és most is felhozta a csapatot, mivel 8:5-re verte Obryt. Boczkó és J. Jeannet párharca döntetlenre végződött, majd Kovács a nap folyamán először elvesztett egy csatát, a második kör utolsó meccsén Kulcsár és Obry ikszelt, így az utolsó forduló előtt 19:18-ra a gallok vezettek. Kovács sajnos 2:0-ra kikapott J. Jeannet-től, aztán Obry is eggyel többször szúrta meg Boczkót, így a befejező emberek 27:23-nál vették kézbe a fegyvert. Kulcsárnak kockáztatnia kellett, de F. Jeannet taktikusan vívott, fokozatosan vitte be a találatokat, és bár Kulcsár becsülettel ment előre, végül 43:32-re a franciák nyertek. Szabó Bence, szövetségi kapitány: „Ebben az évben korábban már háromszor kikaptunk a franciáktól, s mindig úgy, hogy mi próbáltunk támadni. Most az volt a stratégia, hogy inkább legyünk várakozóak, s jöjjenek ők. Sajnos, 18:18 után pontosabbak voltak, egylámpás találatokat értek el, emiatt rákényszerültünk arra, amire nem szerettünk volna, vagyis a támadásra.“ Boczkó Gábor: „Ha már eljutottunk a döntőig, nyerni szerettünk volna. Csalódott vagyok, s nem hiszem, hogy valaha is tudok majd örülni ennek az ezüstéremnek. Talán nagypapaként.“ Kovács Iván: „Ki voltunk éhezve a sikerre. A csata ott dőlt el, hogy a záró három mérkőzésen nekik voltak egylámpás találataik, és emiatt nem kellett kapkodniuk. Amíg közel egyenlő volt az állás, mi is türelmesen vívtunk, de aztán rohanni kellett.“ Kulcsár Krisztián: „A két Jeannet most nagyon jól vívott, Obry kevésbé, de ezt sajnos nem tudtuk kihasználni. Nagyon szomorú vagyok.“ A döntőben: Franciaország–Magyarország 43:32, a 3. helyért: Németország–Oroszország 37:29.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?