Minden az AC Milan ellen szól

<p>Nehéz érveket felvonultatni amellett, hogy az AC Milan ma este (20.45) fordít a Tottenham Hotspur ellen a labdarúgó BL nyolcaddöntő-jében.</p>

„Bármilyen döntőben különleges érzés játszani, de ha a Wembleyben pályára léphetnék az idei BL-fináléban, az egészen csodálatos lenne” – nyilatkozta Jermaine Defoe, a Tottenham támadója. A futballista érzelmei érthetők, Defoe Londonban született, így a londoni Tottenham játékosaként joggal várja a londoni döntőt. Addig azonban még néhány akadályt át kell ugornia a Tottenhamnek.
Elsőként az AC Milan búcsúztatása vár a londoniakra, akik történetük első BL-idényében fantasztikus formát mutatnak. A Tottenham éppen egy másik milánói csapat elleni vereségből merített erőt: a Meazzában a Tottenham 4:3-as vereséget szenvedett, de Gareth Bale mesterhármasa mindent megváltoztatott a klubnál. A Spurs hazai BL-mérlege szenzációs, a londoniak az eddigi négy hazai BL-találkozójukat egyaránt megnyerték, 14:2-es gólaránnyal zárva ezeket a mérkőzéseket. Most ráadásul győzniük sem kell, miután a San Siróban 1:0-ra verték az AC Milant egy villámgyors kontrával.
S bár az olaszok fogadkoznak a fordításban, a múlt egyáltalán nem szól mellettük. Az AC Milan korábban tizennégy mérkőzést játszott Angliában, és ezek közül csak egyet tudott megnyerni (2005 tavaszán a ManU ellen 1:0-ra). Valamivel jobb emlékeket őriz Londonról Zlatan Ibrahimovic, a rossonerók svéd csatára, aki tavaly a BL-nyolcaddöntőben két gólt lőtt az Arsenal–Barcelona mérkőzésen a katalánok játékosaként. Ezzel együtt, aki látta mostanában futballozni Ibrahimovicot, az tudja: csoda lenne, ha a hetek óta formán kívül futballozó center ezúttal duplázna a White Hart Lane-en.
A statisztika alapján pedig az is csoda lenne, ha a Milan megfordítaná az állást. A Tottenham korábban 18 nemzetközi kupacsatát kezdett idegenbeli győzelemmel – s mind a 18 esetben tovább is jutott a viszszavágót követően. A Milan ötször kapott ki hazai pályán az első mérkőzésen, és csak egy alkalommal tudott fordítani. Nem tegnap történt: 1955 őszén a Saarbrücken 4:3-ra nyert BEK-meccsen Milánóban, de a visszavágón a vörös-feketék 4:1-re győztek.
Az olaszoknál Gennaro Gattuso nem játszhat eltiltás miatt. A Milan középpályása egyelőre csak azért került a büntetőpadra, mert összeszedte a második sárga lapját az odavágón. További négy mérkőzést is kell majd hagynia, miután a milánói mérkőzés lefújása után lefejelte Joe Jordant, a Tottenham edzőjét. A Milan sorozatban harmadszor búcsúzhat angol ellenféllel szemben a Bajnokok Ligájában, miután 2008-ban az Arsenal, 2010-ben pedig a Manchester United verte a legjobb tizenhat között a rossonerókat.
1:1-es döntetlenről várja a Valencia elleni visszavágót a Schalke, amely így a párharc esélyesévé lépett elő. A hazaiaknál mindenki a kiváló formában játszó Raúlban bízik, aki a német bajnokságban 11 találatnál jár, így ő a gelsenkircheniek legjobb góllövője. Raúl a BL-ben 69 gólnál tart, s ezzel természetesen vezeti az örökranglistát is. „Semmihez sem hasonlítható az az érzés, amikor meghallom a Bajnokok Ligája himnuszát. Remélem, hogy még több gólt tudok lőni a sorozatban, de már egynek is örülnék, ha az a Valencia elleni sikert jelentené. Persze, az is lehet, hogy ez lesz pályafutásom utolsó BLmérkőzése” – filozofált a meccs előtt a 33 éves Raúl. A Schalke az utolsó három hazai BL-mérkőzését megnyerte – s ez jó előjel a Valencia elleni mérkőzés előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?