Mikler: nincs értelme a siralomházi hangulatnak

Wroclaw.

Wroclaw. A magyar férfi-kézilabdaválogatott csak úgy előzheti meg a szintén selejtezőtornás kvótáért hajtó oroszokat, ha ma pontot szerez a spanyolok ellen.

Nehéz helyzetben van a magyar férfi-kézilabdaválogatott a lengyelországi Európa-bajnokságon megcélzott olimpiai selejtezős szereplést illetően, Mikler Roland szerint azonban semmi értelme annak, hogy siralomházi hangulatban legyenek, és az elkövetkező két mérkőzésre, a spanyolok elleni mai (18.15) és a svédekkel szembeni holnapi összecsapásra kell koncentrálniuk.

„A videózásokon és az edzéseken a spanyolok ellen készülünk. Védekezésben és támadásban is előre kell lépnünk, én magam pedig semmit nem szeretnék jobban, mint biztos támaszt nyújtani a csapatnak a kapu előtt” – fogalmazott a kapus, aki külön köszönetet mondott azoknak, akik az oroszoktól, a dánoktól és a németektől elszenvedett vereségek ellenére mellettük állnak és drukkolnak.

A magyarok a spanyolokkal eddig 34-szer találkoztak, 12-szer győztek, ötször játszottak döntetlent, 17-szer pedig a spanyolok diadalmaskodtak. Világversenyen legutóbb a 2012-es szerbiai Eb-n szereztek pontot ellenük a magyarok, míg a 2008-as Eb-n született az eddigi utolsó magyar győzelem a spanyolok felett.

A magyar válogatott számára még mindig nem veszett el az olimpiai selejtezőn való részvétel kivívása, ez ugyanakkor meglehetősen nehéznek ígérkezik.

A pillanatnyi állás szerint a magyar mellett még az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd az olimpiai selejtezőtornára kiadó két helyért. Ebből a hatosból a veretlen norvégok kényelmes helyzetben vannak, eddig hat pontot szereztek, így vagy olimpiai selejtezőn vehetnek részt, vagy pedig egyenes ágon kijutnak Rióba. Utóbbihoz az kell, hogy aranyérmesek legyenek, illetve a franciákkal vívják a döntőt.

Az oroszoknak három pontjuk van, ebből két pontot a magyarok ellen szereztek. A svédek jelenleg egy ponttal állnak. A többieknek nincs pontjuk, ám a fehéroroszok és a macedónok még játszanak egymással, így legalább egyikőjüknek biztosan lesz pontja.

Vagyis ha a magyaroknál ebből a hat válogatottból ketten is jobb helyen végeznek a tornán – a norvégok esetében ez már biztos –, csak akkor marad esély az olimpiai selejtezőre, ha kettejük közül valamelyik megnyeri az Eb-t vagy a világbajnok franciákkal döntőzik.

A magyaroknak eközben a wroclawi csoportban a svédeket meg kell előzniük, azaz le kell őket győzniük. Az oroszokat már csak akkor lehet megelőzni, ha a spanyolok ellen sikerülne legalább a pontszerzés.

Amennyiben az érintett hat együttesből három csapat is Talant Dujshebaev szövetségi kapitány gárdája előtt zár, akkor minden remény elszáll, és az olimpiák történetében először fordul elő – leszámítva az 1984-es Los Angeles-i bojkottot –, hogy nem lesz ott a játékokon sem a férfi-, sem a női magyar válogatott. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?