Mikeš: „Az fog dönteni, ki lesz magabiztosabb”

<p>Nyomás nélkül vághatnak neki a besztercebányaiak elleni, ma (18.00) rajtoló negyeddöntős sorozatnak az érsekújvári hokisok a Tipsport Liga playoffjában.</p>

Az alapszakasz győztese, a második legtöbb gólt szerzett és a legkevesebb gólt kapott csapat, a tavalyi és tavalyelőtti döntős, a bevallottan a bajnoki címet célul kitűző ambíciózus gárda – minden egyes jellemzés külön-külön is elég lenne ahhoz, hogy a besztercebányaiakat egyértelmű favoritként jelöljük meg az abszolút újonc érsekújváriak elleni párharc előtt. A zöld-fehérek a Tipsport Liga utolsó fordulójában biztosították helyüket a playoffban, ahol a közvélekedés alapján csak meglepetést okozhatnak. Štefan Mikeš vezetőedző szerint viszont árnyaltabb a kép.

„Természetesen ellenfelünk nem véletlenül vág neki a rájátszásnak a legjobb pozícióból. Rajtuk van a nyomás, az ő dolguk, hogyan birkóznak meg vele. Tény, hogy mi felszabadultan játszhatunk, már csak azért is, mert idegenben kezdjük a sorozatot, de ebben a helyzetben is fontos, hogy játékunk magabiztos legyen. Százszázalékos munkát kell végeznünk, betartani a taktikát. Az fog dönteni, hogy ki lesz egy kicsivel magabiztosabb a jégen” – nyilatkozta lapunknak Mikeš.

Önbizalma növelésére mindkét fél találhat fogódzókat. A szezonbeli egymás elleni mérleg nagy besztercebányai fölényt mutat, a hatból öt meccset ők nyertek, de csak az első alkalommal páholták el az érsekújváriakat (9:2), egyébként szoros eredmények születtek (2:0, 2:3 hosszabbítás után, 2:1, 3:2, 4:3 az alapszakaszgyőztes szemszögéből). A pontversenyben a „Kosok” négy hokisa is (Maione, Hickmott, Surový, Buc) bekerült a top tízbe, az érsekújváriak viszont remek formába lendültek az utóbbi hetekben, az utolsó tíz forduló alapján a másodikok lennének a Tipsport Ligában.

„Jól beindultunk, s ilyenkor nem szabad és nem is nagyon lehet megállni. Egyszerűen elszántan ki kell menni a jégre, és bizonyítani. A fiúk jó hangulatban várják a sorozatot, tisztában vannak vele, hogy ilyen fontos mérkőzéseken van igazán értéke az önmegvalósításnak – jegyezte meg Mikeš, aki nem akarta nyilvánosságra hozni, mi lehet a besztercebányaiak gyengéje. – Maradjon csak köztünk a csapatban, mit főztünk ki ellenük.”

Az érsekújváriak továbbra sem számíthatnak az eltiltott Martin Chovanra és az ujjtörést szenvedett Konsta Mäkinenre, a házigazda keretébe ellenben nemrég tért vissza Michal Handzuš, akinek elengedték három hónapos eltiltása másik felét.

A sorozat az egyik fél négy győzelméig tart. Döntetlen esetén az első négy meccsen tízperces hosszabbítás (négy a négy elleni játékkal) következik, ha ekkor nem születik gól, rávezetések döntenek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?