Mikaela Shiffrin diadala

<p>A szlovák Veronika Velez-Zuzulová a 7. helyen végzett női műlesiklásban az ausztriai Schladmingban rendezett alpesisí-világbajnokságon. A számot a szezon felfedezettje, a tizenhét éves Mikaela Shiffrin nyerte. A férfiak mezőnyében a hazai Marcel Hirscher lett a műlesiklás legjobbja, de a második körben</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Veronika Velez-Zuzulová ebben az idényben végre megtörte az átkot és két Vk-versenyt is megnyert, így a vb-re is érmes reményekkel utazhatott. Schladmingban azonban meg kellett elégednie a hetedik hellyel, mert bár nagy hibát nem csinált, nem volt elég agresszív a pályán. Zuzulovának ez a legjobb eredménye a vb-kről (hat világbajnokságon szerepelt), mégsem tudott örülni neki. „Ez nem az én napom volt. Nem tudom megmondani, hogy miért, csak így jött össze. Semmeringben a győztes Vk-futamom előtt már reggel éreztem, hogy menni fog. Sajnos, most nem így történt” – nyilatkozta a szlovák versenyző.

A győztes az idei szezon felfedezettje, az amerikai Mikaela Shiffrin lett, aki 17 évesen és 340 naposan a műlesiklás harmadik legfiatalabb világbajnoknője. (Csak az 1991-es világbajnok brit Esme MacKinnon, és az 1974-ben diadalmaskodó liechtensteini Hanni Wenzel volt nála fiatalabb.) Shiffrin ebben a szezonban már három Vk-versenyt megnyert, s a vb-n is ellenállhatatlan volt. Amikor győzelme biztossá vált, elsírta magát boldogságában. „Már az első futamban elég jó teljesítményt nyújtottam, de akkor még nem volt az igazi. A második fordulóban viszont minden sikerült. Még fel sem fogtam, mit értem el…” – nyilatkozta az újdonsült világbajnok.

A férfiak között a vb zárónapján hazai győzelem született: Marcel Hirscher harmadik schladmingi érmét szerezte, korábban a csapattal arany-, óriás-műlesiklásban pedig ezüstérmes lett. Hirscher már az első forduló után vezetett, s a második körben meg tudta őrizni előnyét. „Mindent beleadtam. Láttam, hogy Mario Matt és Felix Neureuther nagyszerűen versenyeztek, tudtam, hogy ha az élre akarok kerülni, akkor kockáztatnom kell. A hangulat szenzációs volt, s minden zseniálisan sikerült” – nyilatkozta a győztes.

Megvillantotta tudását a szlovák Adam Žampa is, aki az első forduló után a 24. helyen állt, de a második futamban ő volt a leggyorsabb, s feljött a 15. helyre. Ebben azért az is közrejátszott, hogy a verseny közben hirtelen melegebbre fordult az idő, így azok jártak jól, akik a második futam elején indulhattak, mire a favoritok sorra kerültek, már nagyon olvadt volt a pálya. (SITA, TASR)

Eredmények a 17. oldalon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?