Micheliszé a pole a WTCR hungaroringi hétvégéjének vasárnapi időmérőjén

Michelisz Norbert
Hungaroring |

Szinte a lehető legjobban alakult a magyarok számára a WTCR hungaroringi hétvégéjének vasárnapi időmérője, hiszen az első harmadban öt magyarból négy is továbbjutott a legjobb tizenkettőbe. Egyedül a zengős Szabó Zsolt maradt le egy hajszállal, igaz, ha nincs a 26 ezredes hátránya, egy másik magyar marad ki, hiszen a 11. és 12. helyen Nagy Norbert és Tassi Attila jutott tovább.
 

A szombati pole-t begyűjtő Michelisz ekkor még spórolt, csak a negyedik idővel ment tovább, a második harmadban viszont már megmutatta, mit is tud, és szombat után újabb TCR-pályacsúcsot menve a legjobb idővel lépett tovább – az  eddigi rekordot 1:52,176-ra javította.

Kapcsolódó cikkünk

Mögötte is voltak izgalmak magyar fronton – a M1RA-pilóta Nagy Dániel megszerezte a fordított rajtrácsos pole-t, mellőle pedig Tassi Attila indulhat majd. Tassit eredetileg a 12. helyre tették, majd mégis felugrott a 9. helyre, valószínűleg az utolsó pillanatban sikerült jó kört mennie, amit elsőre már leintett körnek vett be a rendszer. Nagy Norbert a 12. helyre kvalifikálta magát.

A pole-ért kapott 5 ponttal Michelisz még egy helyet javított a világkupa-összetettben, és már az ötödik, hátránya 32 pont az első Tarquini mögött.

A fordított rajtrácsos futam 15.30-kor rajtol majd a Nagy Dániel, Tassi első sorral, a főfutam 16.55-től indul majd az élén Michelisszel.

(Forrás: Index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?