Michelisz pontokat szerzett, de csalódott

Diósförgepatony (Orechová Potôň) |

<p>Vastapsot kapott az autómentő a Slovakia Ringen: a WTCC hétvégi, szlovákiai állomásán a közönségkedvenc Michelisz Norbert az első futamban defektet kapott, de a drukkerek így is ünnepelték. A Zengő motorsport versenyzője a második futamot a nyolcadik helyen zárta, de nem lehetett elégedett.</p>

Michelisz Norbert már a verseny előtt azt jósolta, Hondájának a pluszsúly komoly hátrányt fog jelenteni a Slovakia Ringen. Ezt az időmérő edzés is alátámasztotta: a népszerű magyar versenyző csak a 13. helyen végzett, úgy, hogy például az élete első WTCC-versenyét futó hazai Maťo Homola is megelőzte.

Jó rajt és más semmi

Michelisz a vasárnapi első futamban jól rajtolt, feljött a kilencedik helyre, de ezt a pozíciót nem tudta tartani, a citroenes Mehdi Bennani simán elhúzott mellette. Nagyon látványos volt a különbség a két autó között, s bár Micheliszt ezután már nem előzték meg, látszott, hogy a mögötte haladó autók sokkal gyorsabban is tudnának menni… A magyar versenyző számára az első futam a 7. körben ért véget, amikor a célegyenes végén defektet kapott – érdekes volt látni, ahogy egy komplett tribün számára veszíti el minden vonzerejét a verseny, ehelyett a szemek a kavicságyra szegeződtek: vajon sikerül-e Michelisz autóját idejében visszavinni a boxba, hogy rendesen fel tudjon készülni a második futam rajtjára?

Sikerült. Norbi (akit a versenyzőtársak, kommentátorok és persze a szurkolók is csak így emlegetnek) az autómentőből kiintegetett a szurkolóknak, aztán pedig a második futamban is jól rajtolt, két helyet előrejött, s végül a nyolcadik helyen zárt. A pozíciókat azonban nem előzésekkel szerezte, hanem úgy, hogy kihullottak előle, és Tiago Monteirót csak nagy nehézségek árán tartotta maga mögött. Egyértelmű volt, hogy a Honda Civic nem úgy megy, ahogy mennie kellene.

Gyorsan el kell felejteni

„Nagyon csalódott vagyok – nyilatkozta a paddockban Michelisz. – A második futam még nehezebb volt, mint az első. A pontszerzés semmit nem jelent, mert úgy lettem a 13. helyről 8., hogy előttem kiestek, defektet kaptak. Ki kell elemeznem, mi volt az oka, hogy nem ment az autó, aztán pedig gyorsan el kell felejtenünk ezt a hétvégét.”

Michelisz az elmúlt két évben dobogóra állhatott a Slovakia Ringen, most azonban esélye sem volt folytatni a jó sorozatát. A Citroenek egyszerűen tarthatatlanok voltak: az első futamban Muller, López és Loeb a rajtnál elfoglalt helyezése sorrendjében ért célba, óriási fölényben a többiekkel szemben.

A második futamon is domináltak: hiába indultak a fordított rajtrács miatt a középmezőnyből, nagyon hamar az élre törtek, ezúttal Loeb, López és Muller volt a sorrend. Sebastian Loeb sorozatban harmadszor nyert a Slovakia Ringen, 2013-ban a FIA GT sorozatban diadalmaskodott, tavaly már a WTCC-ben nyert.

Homola új tapasztalatai

A szlovákiai WTCC-versenyen speciális kivétellel rajtoló Maťo Homola (aki az ETCC-szériában a favoritok közé tartozik, és célja a bajnoki cím), az időmérő edzésen mindenkit meglepve a 11. helyen végzett. Mindkét futamot befejezte, de utolsóként ért be a célba. „Egyik rajt sem sikerült – jegyezte meg önkritikusan a 20 éves szlovák tehetség. – Így is nagyszerű tapasztalat volt számomra ez a hétvége, még ha most kicsit szomorú is vagyok.”

WTCC, túraautó-világbajnokság, Slovakia Ring, 1. futam: Yvan Muller (francia, Citroen) 23:19,032, 2. José María López (argentin, Citroen) +1,749, 3. Sébastien Loeb (francia, Citroen) +2,888, … 13. Maťo Homola (szlovák, Chevrolet) +2 kör. Michelisz Norbert a hetedik körben kiesett.

2. futam: Sébastien Loeb (francia, Citroen) 23:26,146; 2. José María López (argentin, Citroen) +3,188, 3. Yvan Muller (francia, Citroen) +7,626, … 8. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +30,442, 15. Maťo Homola (szlovák, Chevrolet)+45,690.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?