Michael Phelps sem verhetetlen

A világbajnoki ezüstérmes Cseh László magyar úszó az olimpián is ott akar állni a dobogón. A Nemzeti Sport munkatársa kérdezte. Ebből közlünk részleteket.
Nem hívták meg ugyan a Sportcsillagok csatájára, de nem maradt le semmiről, amúgy pedig ez legyen a legnagyobb baja.

A világbajnoki ezüstérmes Cseh László magyar úszó az olimpián is ott akar állni a dobogón. A Nemzeti Sport munkatársa kérdezte. Ebből közlünk részleteket.

Nem hívták meg ugyan a Sportcsillagok csatájára, de nem maradt le semmiről, amúgy pedig ez legyen a legnagyobb baja.

Persze, nincs okom panaszra, hiszen kiválóan sikerült a 2003-as esztendő. A barcelonai nagymedencés világbajnokságon ugyebár Európa-csúccsal lettem ezüstérmes 400 méter vegyesen, a dublini rövid pályás Eb-n pedig szintén Európa-rekorddal aranyérmes. És akkor még nem beszéltem a négy ifjúsági Európa-bajnoki címemről.

És nem említette a tűzpiros Seat autót, amit a dublini aranyért kapott használatra.

Fantasztikus gép, itt áll a ház előtt, csak egy baj van.

Mi? Nincs jogosítványom.

Úgy pedig nehéz...

De ami késik, nem múlik, remélem, hamarosan megszerzem a jogsit és akkor nem a papám, vagy a mamám fuvaroz majd edzésre, hanem végre én vezethetek.

Az ünnepek után a pihenés szót azt hiszem, elfelejtheti...

Igen, tisztában vagyok vele, ahhoz, hogy az athéni olimpián jól szerepeljek, még a mostaninál is keményebben kell tréningeznem.

Miből merít erőt?

Van miből, a szüleim és az edzőm, Turi György mindenben támogat. Amúgy éppen most néztem meg videón a barcelonai úszásomat 400 méter vegyesen. Ott ültem a videó előtt és éreztem, az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni, ezért érdemes élni. Egyszóval a jelszavam: mindent bele!

A madridi Eb-n is érvényes lesz a „mindent bele!”, vagy csak az olimpiára koncentrál?

A spanyol fővárosban is nyerni akarok, habár az is tény, hogy az Európa-bajnokság csak a felkészülés egyik állomása.

Az európaiaknál jelenleg öt másodperccel jobb, rövid pályán pedig még a világbajnok Michael Phelpst is veri két másodperccel...

Azért nem árt az óvatosság. Tény, Phelpsnél jobbat úsztam, azonban biztos vagyok benne, hogy jócskán van még benne tartalék.

Önben is, Dublinban nem sok hiányzott, hogy a kanadai Johns világrekordját is megdöntse.

Nem sok hiányzott, csak egy kicsit erősebb kezdés, és jobb mellúszás kellett volna. A mellúszásnál még bőven van mit fejlődnöm.

Nem bosszantja, amikor azt olvassa, hallja, hogy Michael Phelps a legyőzhetetlen?

Nem zavar, különben is, legyőzhető. A barcelonai világbajnokságon négy aranyat nyert, de ne feledjük, 100 méter pillangón megverte az amerikai Crocker. (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?