Mi jöhet még a 0:4 után?

<p>Tavaly májusban 6:1-re kaptunk ki a hollandoktól, múlt pénteken pedig 4:0-ra. Mi vár ránk ma este Amszterdamban? Ma este (20.30) Amszterdamban találkozik ismét a magyar válogatott a hollanddal Eb-selejtezőn. Túlzás lenne visszavágóról beszélni: a megalázó budapesti 0:4 után a józan futballszurkolók legfeljebb abban bízhatnak, hogy legalább a tartását megőrzi a nemzeti tizenegy a második mérkőzésen.</p>

A magyar válogatott dolgát nehezíti, hogy két kulcsjátékos, Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs is kisebb sérülést szedett össze a Puskás Ferenc Stadionban. Az Anderlecht védőjének a dereka egy Van Nistelrooy-jal való légicsatát követően sérült meg, s továbbra sem tökéletes a PSV-ben futballozó Dzsudzsák állapota sem, aki még az egy héttel ezelőtti, Utrecht elleni bajnokin szenvedett bordazúzódást. Egervári Sándor a biztonság kedvéért két védőt behívott az amszterdami keretbe, így Debreceni András és Komlósi Ádám is bevethető lesz Hollandiában.

A magyar játékosok fogadkoznak, a sérültek „összeszorított fogakat” emlegetnek, Király Gábor pedig „kevesebb bekapott gólra számít”. Ezúttal nyoma sincs annak a hurráhangulatnak, ami a budapesti találkozó előtti időszakot jellemezte. Tegyük hozzá, ez nem is volt indokolt, s ezt éppen az Egervári Sándor által „értékmérőnek” nevezett magyar– holland bizonyította. Valljuk be: szép volt a San Marino elleni nyolcas, s a finnek elleni győzelem katarzisa is meghatározó élmény marad, de az igazán erős csapatok ellen az Egervári-team egyelőre a Várhidi-időszakot idézi. A svédek ellen kapura lövés nélkül kaptunk ki, a hollandokkal szemben pedig…

Ami a hollandokat illeti, az Oranje keretének tagjai nagyon elégedettek saját csapatuk játékával. A Pesten parádézó Wesley Sneijder szerint a holland válogatott nagyon régen játszott olyan látványosan, mint a magyarok ellen. Márpedig ennek a játéknak a lényege a labdabirtoklás volt. Ahogyan ezt az Inter középpályása megfogalmazta: „Amíg nálunk a labda, addig az ellenfél nem tud támadni.” A hollandok játéka Budapesten a Barcelona fociját idézte, Sneijder szerint azonban ez „nem Barca-futball volt, hanem Oranje-futball”. Amiből ma ismét ízelítőt kaphatunk. A holland szurkolók nagyon várják a következő felvonást: a mérkőzésre már minden jegyet eladtak a szervezők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?