Mexikói Nagydíj – Elutasították Norris és a McLaren felülvizsgálati kérelmét

Lando Norris

Elutasították a McLarennek és Lando Norrisnak a brit versenyző múlt vasárnapi időbüntetése ellen benyújtott fellebbezését, így érvényben marad a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának végeredménye.

Norris a texasi pályán a harmadik helyért csatázott a címvédő és sorozatban negyedik világbajnoki címére hajtó Max Verstappennel (Red Bull), s négy és fél körrel a leintés előtt előzte meg a holland versenyzőt. A McLaren pilótájának manőverét azonban szabálytalannak ítélte a versenybíróság, ezért öt másodperces időbüntetéssel sújtotta, így Verstappen végzett harmadikként, Norris pedig negyedikként. A futamot Charles Leclerc (Ferrari) nyerte csapattársa, Carlos Sainz Jr. előtt. 

Az idei vb-címre reálisan már csak Verstappennek és Norrisnak van esélye, a brit versenyző viszont az austini negyedik hellyel 57 pontos hátrányba került a holland címvédővel szemben. 

A McLaren a Mexikói Nagydíj helyszínén próbált érvényt szerezni az igazának, a versenyigazgatóság azonban elutasította a felülvizsgálati kérelmét, mondván, az istálló nem tudott új bizonyítékokkal előállni. Ahhoz, hogy Norris austini büntetését újra megvizsgálják, a McLarennek olyan adatokkal kellett volna előállnia, amelyek a múlt vasárnapi szankció meghozatalakor nem álltak rendelkezésre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?