Mesterlövész lett a középpályásból Nyitrán

Két tavaszi mérkőzésen öt gólt szerzett Rák Róbert, a II. ligás nyitrai futballcsapat új szerzeménye. Ez nem mindennapi teljesítmény, hiszen például Piszár József, a gömöriek üdvöskéje 17 meccsen 7 találatot ért el.

Két tavaszi mérkőzésen öt gólt szerzett Rák Róbert, a II. ligás nyitrai futballcsapat új szerzeménye. Ez nem mindennapi teljesítmény, hiszen például Piszár József, a gömöriek üdvöskéje 17 meccsen 7 találatot ért el. A 26 esztendős technikás játékos korábban szülővárosában, Rimaszombatban, majd Diósgyőrben, Besztercebányán és Rózsahegyen kergette a labdát.

Mindenkit meglepett eredményessége, hiszen eddig nem tartozott a mesterlövészek közé. Az élvonalban összesen csak hatszor talált a hálóba.

Álmomban sem reméltem ilyen parádés rajtot. Annál is inkább, mert sokáig sérüléssel bajlódtam, s csak február elején kezdhettem el a gyakorlásokat.

Korábban középpályásként szerepelt, új állomáshelyén viszont támadóként jut szóhoz.

Hátravont csatárként lépek pályára, ez a szerepkör jobban megfelel nekem. Az ékként játszó Perniš mögött a második hullámból érkezve sok lehetőségem akad a góllövésre.

Ha így folytatja, gólkirályként fejezi be az idényt...

Ez még jóval odébb van. Öt találatom után várhatóan lényegesen jobban vigyáznak majd rám a védők. Akárcsak sok labdarúgó, én is azt vallom: nem az a fontos, hogy ki talál a hálóba, hanem az, hogy sikeresek legyünk.

Sokan meglepődtek, hogy Nyitrára szerződött.

Több együttes érdeklődött irántam, megkerestek a rimaszombatiak is. A októberi izomszakadásom után azonban nem hitték el, hogy teljesen rendbejöttem. Próbajátékra hívtak, ezt viszont én köszöntem meg... A nyitraiak szolid ajánlatott tettek, három évre köteleztem el magam. Nagy tervei vannak a vezérkarnak, jövőre már a feljutásért akarunk küzdeni.

Miért jött el Rózsahegyről?

Tizennyolc hónapot töltöttem a csapatnál, sokáig semmi problémám nem volt, kulcsembernek számítottam. Tavaly januárban Erik Bogdanovký edző csapatkapitánnyá nevezett ki. Ezután néhány dologban kikérte a véleményemet. Nem kerteltem, őszintén elmondtam, mit gondolok. Erre felkapta vizet, csak egy hónapig tartott a kapitányságom, és rövidesen teljesen mellékvágányra kerültem. Miután Jozef Vukušič lett a tréner, úgy tűnt, visszakerülök a csapatba, közben azonban súlyos sérülést szenvedtem. Mivel a nyáron lejárt volna a szerződésem, s akkor egy fillért sem kaptak volna értem, úgy döntött a vezetés, hogy eladnak.

Korábban is akadtak problémái az edzőkkel?

Bogdanovskýn kívül csak egy mumusom volt, Stanislav Jarábek. A nagyszombati tréner nem tudom miért, de egyáltalán nem kedvelt, Rimaszombatban, majd később Besztercebányán is különösebb indok nélkül a taccsra tett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?