Messi-Ronaldo: négy-három

Madrid |

<p>A futballvilág jelenének két legjobb játékosa, az FC Barcelonában évek óta remeklő Lionel Messi és a Real Madrid teljesítményét alapvetően meghatározó Cristiano Ronaldo vitathatatlanul hatásosan vezette fel a két spanyol elitalakulat szerdai összecsapását, amelyet a Király Kupa elődöntőjének nyitányán a fővárosi csapat otthonában vívnak a felek.</p>

A Santiago Bérnabeu Stadionban sorra kerülő újabb El Clásicóra - ahogyan a spanyol labdarúgás szuperrangadóját nevezik - a két nagy sztár kimagasló produkciójával, ha úgy tetszik, külön gólpárbajával már vasárnap ráirányította a figyelmet: előbb a portugál Ronaldo vette be három alkalommal is a Getafe kapuját a hétvégi bajnokin (4-0), majd Messi, a csapatával este fellépő argentin zseni múlta felül még riválisa teljesítményét is azzal, hogy négy gólt szerzett az Osasuna ellen (5-1).

     A mesterhármassal a 27 esztendős Ronaldo nemcsak 21 találatossá lépett elő a Primera División mostani szezonjában, hanem - átlépve a háromszázas határt - 302-re emelte a különböző klubjaiban eddigi bajnokikon szerzett összgóljainak számát (ezen belül Real-focistaként 179-szer volt eddig eredményes).  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"98146","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]     Ám még őt is elhalványította a 25 éves Messi, aki a góltermelésben meg sem állt négyig, 33-találatosra duzzasztva mérlegét a mostani bajnoki idényben, amivel - Ronaldót megelőzve - toronymagasan első a spanyol élvonal gólkirályjelöltjeinek versengésében. Mindezt 21 fordulóban érte el úgy, hogy legutóbbi 11 meccsén kivétel nélkül eredményes volt, miáltal új ligacsúcsot állított fel. Mesternégyesével 202-re tornászta fel a Barca labdarúgójaként a spanyol első osztályú pontvadászatban szerzett találatainak számát. Ilyen fiatalon senki sem lépte még túl a kétszázas mérföldkövet a Primera División történetében. A friss Aranylabda-tulajdonos, a nemrég sorozatban negyedszer is a világ legjobbjának választott argentin okkal bizakodhat benne, hogy az idény végére megdönti az általa 50 góllal tartott bajnoki csúcsot is, amelyet az előző szezonban ért el. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"98147","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]   
A párbaj már szerdán folytatódhat - nemcsak a két csapat, hanem a két ász között is. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?