Messi megint aranylabdás formáját hozta

<p>A Valenciának rúgott hétvégi bajnoki mesterhármas után szerdán "csak" két gólig jutott Lionel Messi, de így is "telitalálatot" ért el.</p>

A Valenciának rúgott hétvégi bajnoki mesterhármas után szerdán "csak" két gólig jutott Lionel Messi, de így is "telitalálatot" ért el, hiszen alapvetően neki köszönhetően verte 4-0-ra német riválisát a címvédő Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős visszavágóján.

A Stuttgart bravúros 1-1-et csikart ki az első meccsen, ragyogóan helytállva a világ változatlanul egyik legjobb klubcsapata ellen, a spanyolországi visszavágón azonban jottányi esélye se volt bármiféle bravúrra. Már csak azért sem, mert a tavaly parádés teljesítménysorozatával az Aranylabdát is kiérdemelt Messi már a 13. percben beindította a góltermelést, és a négynél bizony még jóval többel is megterhelhették volna a németek ex-válogatott kapusa, Jens Lehmann hálóját a futballvilág trónjára újfent eséllyel pályázó argentin sztártámadó vezérelte katalánok.

"Izgató a tudat, hogy megint ott vagyunk a legjobb nyolc között - nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Pep Guardiola, a Barca vezetőedzője, aki külön kitért Messi dicséretére, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA legnagyobbjaihoz hasonlítva a csak termetre apró argentin klasszist: - A legjobb játékos mindig ott van a legfontosabb momentumoknál, ő az akciók lelke, ahogyan Jordan a Bullsnál, vagy Bryant a Lakersnél, Leo ugyanezt jelenti most nekünk. Azt akarjuk, hogy maradjon a csapatnál, mert ő a legjobb, senkiért el nem cserélnénk."

A Barca elnöke, Joan Laporta sem akart elmaradni a szakvezető mögött a "messiáskodásban":

"Együttesünk motorja Messi, hatalmas tehetség, aki szórakoztat is bennünket a legfontosabb pillanatokban, de az egész csapat fantasztikus színvonalon játszott."

A szerda esti másik párban is papírforma-eredmény született, miután a francia Bordeaux a görögországi 1-0-át követően hazai pályán is nyert az Olimpiakosz ellen, méghozzá 2-1-re. Így 2004 óta először - minek utána az Olympique Lyon a Real Madridot búcsúztatta - megint két francia gárda szerepel Európa legjobb nyolc együttese között. A siker nyomán persze hatalmas az öröm a "boros" gárda háza táján, csupán egy alakulatot kerülnének el szíves-örömest a negyeddöntőben:

"Bárki jöhet, kivéve a Barcelonát" - fogalmazta meg a bordeaux-i vágyakat az egykori kitűnő védőből lett vezetőedző, Laurent Blanc.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?