Melyik csapat állítja meg a Slovant?

Pozsony |

<p>A szezonkezdet előtt csak egyetlen gárda beszélt nyíltan a bajnoki címről – a pozsonyi Slovan, az alapszakasz eredményei pedig azt mutatják, joggal lehetnek optimisták az égszínkékek. A kiesés elleni harc jóval több izgalmat hozott.</p>

Úgy tűnik, a keret nyári felforgatása jót tett a fővárosi csapatnak, s hiába kellett ideiglenesen kisebb stadionba költöznie, az eredményesség nem csökkent a nézőszám arányában. A Slovan 117 pontot gyűjtött az alapszakaszban, huszoneggyel többet, mint a második Banská Bystrica, és harminchat pontot vert a címvédő kassaiakra.

A kiesés elleni harc és a rájátszást jelentő legjobb nyolc közé jutásért folyó küzdelem már sokkal több izgalmat hozott. A Szlovák Jégkorong-szövetség döntése értelmében jövőre tizenkettőről tízre csökken az extraliga létszáma, így a két kieső mellett a tizedik helyezett is selejtezőt játszik az első liga győztesével.

Csak egy évet töltött a legjobbak között az iglói gárda, a lelkes, de gyenge játékoskerettel rendelkező csapat jó kezdés után esett vissza. A liptószentmiklósiak kiesése már nagyobb meglepetés, hiszen őket előzetesen a nyolcba való kerülésre is esélyesnek tartották. A tizedik helyen a négy éve még bajnokságot nyerő Žilina végzett, osztályozót játszik a bennmaradásért, míg a szebb napokat is látott, radikális fiatalításon áteső trencséni Dukla fennállása legrosszabb eredményét érte el a szlovák első osztályban.

Ki álítja meg hát a Slovant? Talán a kassai együttes? A címvédő a januári belső tisztogatások óta némileg feljavult, könnyen eljuthat a döntőig, de a Slovan elleni teljesítménye gyászos. A kassaiak mérlege az alapszakaszban négy meccs – négy vereség.

Az is lehet, hogy Žigmund Pálffy és a Skalica állítja meg a fővárosiakat, csakhogy Žigo egy évvel idősebb lett, elfáradt, a csapat pedig megérezte a nyáron Amerikába távozó Juraj Mikúš hiányát is.

A negyedik hagyományos nagycsapat, a Zvolen lesz a befutó? Ernest Bokroš védencei már annak is örülhetnek, hogy egyáltalán eljutottak a legjobb nyolc közé, hiszen katasztrofálisan kezdték a szezont. A zólyomiak mindenesetre megmutathatják, mit tudnak, a negyeddöntőben pont a Slovan ellen lépnek jégre.

Az egyenes kieséses szakasz szombaton kezdődik, s négy nyertes mérkőzésig tart. A döntőt április 14-étől játsszák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?