Melescsenko Léván

<p>Az orosz származású, de már évek óta Privigyén élő Oleg Melescsenko lett Peter Bálint utódja a lévai férfi kosárlabdaklub vezetőedzői posztján.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A kazah Almatiban született 45 éves Melescsenko szovjet, majd orosz klubokban játszott, legnagyobb sikerét a válogatottal szerzett vb-ezüst jelenti. Edzőként több orosz egyesületben megfordult asszisztensként, és irányította hazája korosztályos válogatottjait is. „Azt várjuk tőle, hogy munkája során ezeket a tapasztalatait hasznosítja a csapatunknál, aminek eredményeképp remélhetőleg jobban fognak teljesíteni a fiúk – mondta lapunknak Ladislav Garaj, az Astrum menedzsere. – A konkrét célkitűzések, amelyeket el kell érnie, nem változtak a szezon előtthöz képest: a cseh bajnokságban az első hatban, a szlovák extraligában az első háromban kell végezni az alapszakasz után.”

Épp ez a kettős szerepvállalás volt Melescsenko egyik motivációja, hogy visszatérjen az edzősködéshez (2011-ig a Himki Moszkva asszisztense volt, azóta nem vállalta a felkéréseket). „A lévai az egyedüli szlovák klub, amelynek van kapacitása arra, hogy két bajnokságban is induljon, nagyon ambiciózusak az itteni vezetők. Másrészt a családomtól sem akartam messzire kerülni – nyilatkozta a levican.sk honlapnak Melescsenko, aki 1992-ben került Privigyére játékosként, s a hat év alatt egy csehszlovák és két szlovák bajnoki cím volt a mérlege. – Már beszereztem információkat a fiúkról. A csapat mindig győzni akar, ezzel a mentalitással pedig az európai kupaporondig is eljuthatunk.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?