Megvan a Komárom első hazai győzelme az élvonalban

KFC.Trencin

A labdarúgó Niké Liga 8. fordulójában ideiglenes otthonában, Aranyosmaróton fogadta a komáromi KFC a kedden a DAC-tól 3:0-s vereséget szenvedő AS Trenčín csapatát.

Egy órával a meccs kezdése előtt még csak elvétve láthattunk egy-egy embert az aranyosmaróti stadion lelátóján. Mikor megérkezett a KFC két kapusa és kapusedzője, kis túlzással megduplázódott az arénában lévők száma. A vendégek hálóőrei csak bő tíz perccel később kezdték meg a melegítést.

Negyedórával a kezdés előtt megszólalt a lila-fehérek maroknyi kemény magja, a „Mindent bele!” skandálására vonultak az öltözőbe a komáromi játékosok. A kezdésre azonban eltűnt a hazai dob, a Klapka Divízió molinója és néhány szurkoló is a kapu mögötti szektorból. A drukkerek közösségi oldalán közzétett bejegyzése szerint a meccset megelőző gyásszünet alatt szerettek volna kifeszíteni egy fekete DAC-logóval ellátott drapériát, valamint meggyújtani néhány fekete füstbombát, hogy így emlékezzenek elhunyt szurkolótársukra. Ezt azonban a rendezők nem engedték meg nekik. Az egy perces néma megemlékezés annak a dunaszerdahelyi szurkolónak az emlékére történt, aki a keddi Trenčín-DAC mérkőzés után hazafelé tartva autóbalesetben elhunyt. A vendégeket egy szűkebb, de annál hangosabb 6 fős, dobbal felszerelt szurkolótábor kísérte el, valamint néhányan a főlelátón is helyet foglaltak.

Az első percekben a vendégek lábain járt a labda, de nagy helyzetig nem, csak szögletekig jutottak. Az első lövést a 13. percben Ibrahim eresztette el, de Trefil könnyen fogta a középre tartó labdát. A 18. percben a semmiből szerzett vezetést a KFC. Diviš üldözte Šefčíket, aki rosszul adta haza a labdát, amire a védője mögül szépen kibújó Voleský csapott le, a tizenhatoson kívül menteni igyekvő kapus mellett eltolta a labdát, majd mielőtt utolérték volna a támadót, a kapuba gurított, 1:0. 

Egy perccel később Tamás révén megvolt a második kaput eltaláló Duna-parti lövés is, de Katics magabiztosan fogta a nem túl jól helyezett kísérletet. Az első húsz perc alapján attól nem kellett tartani, hogy valamelyik csapat ideje korán elfárad a nagy tempóban, nyugodt ritmusban csordogált a találkozó. 

A 32. percben büntetőt ítélt a játékvezető. Uchegbu lövésébe tette bele a lábát Rudzan, ami így a felső lécen csattant. A lehulló labdát másodjára sikerült elütnie Trefilnek, de közben Pillár kezére pattant a labda, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Bariš volt az ítéletvégrehajtó és nem adott esélyt a kapusnak, 1:1.

A 38. percben Katics és Voleský harcolt a labdáért a trencséni tizenhatoson belül, a kapus kiejtette azt, majd a komáromi támadó beadásánál szögletre mentett. A kapus szerint szabálytalankodtak vele szemben, heves reklamálása pedig sárga lapot ért. Az első félidő hosszabbításában büntetőt reklamáltak a hazaiak, de a játékvezető és a VAR jelzése szerint a trencséni védő keze a teste mellé volt szorítva, így nem volt szabálytalan. Az utolsó másodpercekben Tamás került lövőhelyzetbe, de 18 méterről nem sokkal a kapufa mellé tekert.

A szünetben Ganbold és Bayemi azonnal melegíteni kezdett a hazaiak részéről, majd néhány perc múlva csatlakoztak hozzájuk társaik is. Ennek ellenére a komáromiak szakmai stábja nem változtatott a szünetben. Žák beadása után Šmehyl azonnal vezetéshez juttathatta volna a lila-fehéreket, de fejese a kapufán csattant. A lehetőség meghozta a KFC szurkolóinak hangját, akik próbáltak plusz erőt adni kedvenceiknek. Nem sokkal később Tamás esett el a tizenhatoson belül, de hiába tűnt elsőre szabálytalannak a Trenčín védője, a bíró sípja néma maradt.

Felélénkültek a csapatok, több volt a mozgás, a párharc és lövésekkel is próbálkoztak leginkább a hazai játékosok. Egy óra játék után Šmehyl talált kaput, de Katics védett. Radványi ekkor már változtatott, az említett Ganbold és Bayemi érkezett Sluka és Špyrka helyére. Ezzel a lendülettel jött is a gól, Šmehyl szabadrúgását Voleský csukafejessel jutatta a hálóba, 2:1.

A cserék után Šmehyl lett a balhátvéd, Ganbold a bal, Tamás a jobbszélső, köztük pedig Bayemi irányított. A pályán azonban a vendégek vették át a karmesteri pálcát, náluk volt többet a labda, de helyzeteket nem tudtak kialakítani, Rudzanék jól zártak hátul. Változtatott is a KFC, Németh és az egy hete igazolt Špalek érkezett Ožvolda és Tamás helyére. A lelátóról pedig zúgott a „Mindent bele!”, míg a trencséniek egyre ritkábban szólaltak meg.

A Trenčín igyekezett beszorítani a hazaiakat, de csak 10-20 másodpercre jártak sikerrel és a leggyakrabban nem tudták lövéssel zárni akcióikat. A 85. percben Tóth Gábor váltotta a két gólt szerző Voleskýt.

A komáromiak szervezetten védekeztek, de még támadni is maradt erejük. Tóth lekészítése után Žák egy ütemmel később akart lőni, mint kellett volna, így elmaradt a harmadik hazai találat. A hosszabbításban már a főlelátó is rákezdett a szurkolásra, „KFC! KFC!” kiáltásoktól visszhangzott az aranyosmaróti stadion. Az utolsó percben Rudzan még blokkolt egy veszélyesnek tűnő trencséni lövést, ezzel pedig véget is ért a mérkőzés. A Komárom megszerezte első hazai győzelmét a Niké Ligában.

A lefújás után hangos volt az öltözőfolyosó. A komáromiaknak volt mit csinálniuk, hogy ünneplésük elnyomja a Trenčín öltözőjéből kihallatszó kiabálást, vitát és ajtócsapkodást. Végül itt is győzött a KFC. Lapunknak Tamás Nándor és Németh Tamás nyilatkozott. Az ő és Radványi Miklós sajtótájékoztatón elhenagzott értékeléséért figyeljék online felületünket és hétfői nyomtatott számunkat.

Jegyzőkönyv

Niké Liga, 8. forduló

KFC Komárno–AS Trenčín 2:1 (1:1)

Aranyosmarót, 475 néző, jv.: Choreň
Gólszerzők: Voleský (18., 63.), ill. Bariš (35.)
Sárga lap: Sluka, Šmehyl, Tamás, ill. Katics, Bariš, Zorics

KFC: Trefil–Diviš, Pillár, Rudzan, Sluka (62. Bayemi)–Ožvolda (73. Németh), ŽákŠmehyl, Špyrka (62. Ganbold), Tamás (73. Špalek)Voleský (85. Tóth G.)

TRENČÍN: KaticsBagin (81. Donkor), Bondarenko, Stojsavljević (66. Skovajsa), HolúbekDerlek (81. Zorics), Ben Sallam, Bariš (66. Hájovský)–Uchegbu (41. Sunday), Ibrahim, Šefčík 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?