Megvan a magyar férfi kézilabda-válogatott új kapitánya

Budapest |

<p>Hajdu János megbízatása 2009. június 30-ig, gyakorlatilag az Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig szól. Elődjének, Skaliczky Lászlónak augusztus 31-én járt le a szerződése. Hajdu, aki - éppen Skaliczkyt megelőzően - már irányította a férfi válogatottat, legutóbb a női csapat szakvezetőjeként tevékenykedett, s az együttessel negyedik helyen zárt a pekingi olimpián.</p>

A sportági szövetség elnöksége két hete már megpróbált kapitányt választani a férfi válogatott élére, akkor Mocsai Lajos, a Veszprém trénere tűnt befutónak, de - előterjesztés híján - végül is nem született döntés. Nem sikerült közös nevezőre hozni az álláspontokat az edző, a klubja és a szövetség között. Hajdu János a kinevezését követően elmondta, Mocsai Lajos küldött egy levelet a szövetség vezetőségének, amelyben jelezte, nem tudja vállalni az esetleges felkérése esetén a feladatot.

"Nem tűzoltásról van szó. A női válogatott éléről azért távoztam, mert van egy nagyon fiatal stáb, annak kell folytatnia a munkát a londoni olimpiáig. A férfiaknál más a helyzet, náluk januárban világbajnokság lesz és már októberben indul a jövő júniusig tartó Eb-selejtezősorozat. Nagyon szerettem volna, ha Mocsai elvállalja a posztot, de az élet másként hozta. Szóltak a szövetségben, hogy segíteni kell" - mondta Hajdu, aki a szövetségben továbbra is ellátja a szakmai igazgatói teendőket.

"Jeleztem a szövetségnek, hogy most a veszprémi munkámra szeretnék koncentrálni és mellette még tanári állásom is van. Jobb a válogatott számára, hogy most nyugalomban készülhet. Hajdu János kezében jó helyen van a csapat" - mondta Mocsai.

A válogatott október 29-én, Görögországban megkezdi Európa-bajnoki selejtezősorozatát. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?