Megtorpant a kassai együttes

Pozsony. Nagyüzem van ezen a héten a jégkorong Extraligában: kedden rendezték a 10. forduló mérkőzéseit (ezzel elkezdődött az alapszakasz második sorozata), holnap lesz a 11., vasárnap kora este pedig a 12. felvonás.

A fehér mezes kassaiak az alapszakasz első felvonásában 4:1-re verték a poprádiakat, a tegnapelőtti „visszavágón” azonban 3:1 arányban kikaptak. A két csapat idei első összecsapásán három gólt szerző Kováč (17-es mezben) kedden nem talált a hálóbaBerenhaut Róbert felvételeTovább menetel a trencséni gárda, habár tegnapelőtt nehezen nyert (2:1) a lelkes szakolcaiak ellen. Dušan Gregor vezetőedző védencei ezúttal körülményesen hokiztak, csak nagy ritkán kerültek helyzetbe. Az erdőhátiak szinte hibátlanul védekeztek, gyors kontráikkal sok gondot okoztak a nehézkes hazai védőknek. A Dukla kapujában Murín helyenként önmagát múlta felül, mindössze egyszer került a hálójába a korong. „Ha csak a helyzeteink egyharmadát kihasználjuk, legyőztük volna a listavezetőt. Mivel csupán egy gólt ütöttünk, elmaradt a pontszerzés” – kesergett a vendégek kassai mestere, Ján Faith. Dušan Gregor csupán a bravúrosan védő Murínnal, valamint Barinkával volt elégedett. Az utóbbi korongozó szerezte a katonák három pontot érő gólját.

Megtorpantak a kassaiak, akik sorozatban hullajtják el a pontokat. A nem is olyan régen még éllovas kelet-szlovákiai együttes a sereghajtó poprádiak otthonában lépett jégre, és nem kis meglepetésre vereséget szenvedett (1:3). Milan Jančuška edző szerint védencei az idei bajnokság leggyengébb teljesítményével rukkoltak elő. A Košice gárdájában főleg a kulcsemberek betliztek, a hazaiaknál viszont valamennyi játékos önmagát múlta felül. Ján Šterbák, a Poprad mestere, kijelentette: ha csapata a korábbi találkozókon is ilyen jól játszott volna, akkor most az élmezőnyben tanyázna.

Ki gondolta volna, hogy a 10. fordulót követően a címvédő Slovannak csak 13 pontja lesz, s a tabellán a 7. helyen szerénykedik majd? Egy biztos, nincs könnyű helyzetben a kékek ismert trénere, Július Šupler, mivel védencei zsinórban szolgáltatják a kellemetlen meglepetéseket. Érthető tehát, hogy a szurkolók hátat fordítottak a bajnokcsapatnak. A pozsonyiak legutóbbi, hazai fiaskóját (2:3) mindössze 2700-an látták az Ondrej Nepela Téli Stadionban. Pedig jól kezdett a Slovan, hiszen az idei bajnokságban először szerzett vezetést hazai jégen, ám aztán váratlanul összeroppant és fordított a nagy lelkesedéssel hokizó liptószentmiklósi együttes, amely a korábbi találkozókon nem sok vizet zavart. Pozsonyban azonban alaposan kitett magáért.

Ugyancsak idegenben, méghozzá Zsolnán diadalmaskodott (5:3) a turócszentmártoni csapat. Győzelmét annak köszönheti, hogy Rovnianek kapus több gólnak látszó lövést is hárított, a másik oldalon viszont Vojtek három potyagólt is kapott.

Iglóra, az újonc otthonába látogatott a korábban gyengélkedő zólyomi gárda, amely kedden kora este minden tekintetben felülmúlta megszeppent, tapasztalatlan ellenfelét (5:0). A mérkőzés főszereplője Majeský volt, aki 25 perc alatt mesterhármast ért el. Le a kalappal a hazai közönség előtt, annak ellenére, hogy kedvenceiknek nem sok babér termett a jégen, sportszerűen szurkoltak, s nagy tapssal jutalmazták a vendégek látványos akcióit.

INNEN FOLYTATJÁK

1. Trenčín 10 7 0 2 0 1 35:15 23

2. Košice 10 6 0 2 0 2 31:15 20

3. Zvolen 10 4 1 2 0 3 34:24 16

4. Skalica 10 5 0 0 0 5 25:21 15

5. Martin 10 5 0 0 1 4 23:19 15

6. Mikuláš 10 4 0 2 0 4 22:30 14

7. Slovan 10 3 1 2 1 3 28:30 13

8. Žilina 10 3 0 0 0 7 23:30 9

9. Poprad 10 2 0 2 1 5 24:35 8

10. Sp. N. Ves 10 1 1 2 0 6 19:45 7

A csapat neve után a mérkőzések száma, a rendes játékidőben aratott győzelmek (3 pont), a hosszabbításban kiharcolt győzelmek (2 pont), a döntetlenek (1 pont), a hosszabbításban elszenvedett vereségek (0 pont), a rendes játékidőben elveszített meccsek (0 pont), majd pedig a gólarány és a pontszám olvasható.

A HOLNAPI MŰSOR – 17.00: Trenčín–Žilina (játékvezető: Marušin; az előző meccsen 3:5), Skalica–Slovan (D. Konc; 2:5), L. Mikuláš–Poprad (Findura; 1:1), Košice– Sp. N. Ves (Baluška; 8:2), Zvolen– Martin (Lauff; 2:1 – hosszabbítás után).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?