Megtörik a norvég átok?

<p>Ma délután (14.30) Norvégia ellen játszik a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokság elődöntőjében. A norvégokat tétmeccsen utoljára 2005-ben, a szentpétervári vb-n győzték le a magyarok.</p>

 

Azóta azonban katasztrofálisan megy a magyar lányoknak az aktuális olimpiai és világbajnok, sorozatban négy Eb-n aranyérmes norvégok ellen. A legutóbbi találkozó a két évvel ezelőtti Eb-n, Lillehammerben 34:13-as vereséget hozott. Előtte 2009-ben, a kínai vb-n 25:19, a dániai Világkupán 33:13, a 2008-as Eb-n pedig 34:20 volt a skandináv együttes javára. Ezen a négy találkozón a magyarok összesen 65 gólt lőttek és 126-ot kaptak.Tétmérkőzésen utoljára 2005. december 10-én sikerült legyőzni a norvégokat, az eredmény 20:18 lett a magyarok javára, de a félidőben még 9:6-ra az ellenfél vezetett.
 A mostani összecsapásnak nemcsak ez a hétéves átok ad külön pikantériát, hanem az is, hogy a magyarok szövetségi kapitánya a norvég Karl Erik Böhn, akinek élettársa, Heidi Löke a norvég válogatott kulcsembere. „Tudom, hogy Norvégia és Heidi miatt pikáns a meccs, de nem az én személyem a fontos! A saját válogatottamra koncentrálok, hogy a lányok mutassák meg, bárkit képesek legyőzni! Az Eb-n több mérkőzésen is remek teljesítményt nyújtottunk, és ehhez magas színvonalú védekezés, valamint kapusteljesítmény kellett. Tudom, nem mi számítunk esélyesnek, csak tökéletes játékkal lehet keresnivalónk” – mondta Böhn. Hozzátette: készül egy kis meglepetéssel honfitársai ellen, de hogy pontosan mivel, azt nem árulta el.A Győri ETO-ban kézilabdázó Löke az egyik norvég honlapnak azt is elmondta, a meccsig nem érintkezik Böhnnel, így a szokásos „Jó éjszakát!” SMS is elmarad: „Nulla kontaktus lesz közöttünk, egyébként sem volt sok az Eb-n, de ez nem egy szokásos torna.”
 A magyarok egyébként az elődöntőbe kerüléssel kiharcolták a jövő évi vb-részvételt is, így a vb-selejtezők vasárnapi sorsolásán már nem érdekeltek. A szlovákok a 2. kalapba kerültek, így Csehország, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Németország, Románia, Oroszország vagy Svédország lesz az ellenfelük.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?