Megtalálta az ideális összeállítást

Sorozatban négy bajnoki óta veretlen a myjavai futballcsapat, amely kilenc forduló után a negyedik helyen áll a Fortuna Ligában, ugyanannyi ponttal, mint a harmadik helyezett rózsahegyiek.

Sorozatban négy bajnoki óta veretlen a myjavai futballcsapat, amely kilenc forduló után a negyedik helyen áll a Fortuna Ligában, ugyanannyi ponttal, mint a harmadik helyezett rózsahegyiek. A sikerek titkáról Radványi Miklóst, az erdőhátiak vezetőedzőjét kérdeztük.

Kilenc forduló után a Myjava 17 ponttal a 4. helyen áll a táblázaton, a legutóbbi két meccsen legyőzte a Slovant és a bajnok Trenčínt. Minek köszönhető ez a jó szereplés?

Annak, hogy van egy nagyon jó csapatom! Sokáig próbálkoztam, mi lenne az ideális összeállítás, mert két nagyon fontos játékosom, Pekár és Sládek még mindig nem játszhat sérülés miatt. A válogatott szünet alatt, a Plovdiv elleni bulgáriai edzőmérkőzésen meg is találtam az ideális összeállítást.

A csapat egyik kulcsembere a csatár Ľuboš Kolár, aki már öt gólt szerzett. A sportnapilap is felfigyelt rá, hogy Kolár teljesen kivirult, amióta nincsenek kötött feladatai a pályán. Ösztönösen érezte, hogy belőle nem szélső középpályást, hanem középcsatárt kell csinálni?

Már ifista korában láttam rajta, hogy inkább offenzív játékos, bár akkor a szélen játszott. Most az edzéseken látszott, hogy elöl ki lehet használni a gyorsaságát, azt, hogy mennyire akaratos, agresszív. Persze ehhez az is kellett, hogy úgy mozogjon, ahogy egy előretolt csatárnak kell. Ezt megtanulta, ennek eredményeképpen jönnek a gólok.

Rajta kívül kik a húzóemberek?

Mi elsősorban csapat vagyunk. Nincsenek nagy sztárok, de nagyon jó kémia alakult ki az öltözőben a csapat és az edző között. Vannak tapasztalt játékosok, a középpályán Kóňa és Bílovský, a védelemben Pavlík és Osztojics, s van egy nagyon jó U21-es válogatott kapusom Hruška személyében. Ők alkotják a csapat gerincét, amire támaszkodhatok. Mindig azt mondtam, hogy számomra az öltöző szent, Myjaván is ez az elvem. A jó hangulatnak is köszönhetően a játékosok jól reagálnak válsághelyzetekben, helyes döntéseket hoznak a pályán.

A Slovan otthonában 2:1-re győzött a Myjava, hazai pályán a Trenčín ellen pedig 1:0-ra nyert. Edzőként melyik mérkőzés volt a nehezebb?

A trencséniek elleni. A Slovan ellen gyorsan gólt rúgtunk, utána pedig visszaálltunk. Ahogy már említettem, nagyon jó a védelmünk, így nem is igazán engedtük helyzetbe a Slovant. A trencséniek ellen viszont a mérkőzés elején nem voltunk elég agresszívak, több területet adtunk nekik, voltak is helyzeteik, de szerencsére kibírtuk kapott gól nélkül. Ők csináltak egy hibát, amit mi kihasználtunk, így nyertünk. Egyik meccs sem volt könnyű, de a Slovan elleni valamivel egyszerűbb volt.

A Myjavának mindig jól ment a Slovan ellen, a mostani volt sorozatban az ötödik győzelme a Pasienky-stadionban. Ez jelentett egyfajta terhet?

Hát igen, sokat cikkeztek róla, hogy hány edző nyert már a Myjavával Pozsonyban a Slovan ellen. (Radúz Dorňák és Peter Gergely egyszer-egyszer, Norbert Hrnčár kétszer is győzelemre vezette a Spartakot Pozsonyban – a szerk. megj.) Emiatt kicsit idegesebb voltam a meccs előtt. Örülök, hogy nem nálam szakadt meg a sorozat, és nem én lettem az, aki nem tudott a Pasienky-stadionban nyerni.

A trencséniek ellen éppen fordított volt a helyzet, ellenük hosszú ideje nem győzött a Myjava.

Ez egyszerűbb nyomás volt. A Trenčínnek jó csapata van, de kulcsjátékosok mentek el tőlük, ez már nem ugyanaz a gárda, mint amelyik bajnoki címet nyert. A második félidőben letámadtuk őket, akkor már nem is voltak helyzeteik.

Dunaszerdahelyen játékosként, majd később edzőként is nagyon népszerű volt, a drukkerek sokszor megállították az utcán. Myjaván is ez a helyzet?

Ha Dunaszerdahely kisváros, akkor Myjava a fele. Mindenki mindenkit ismer, nagyon sok embert érdekel a foci. Myjava nem annyira futballváros, mint Dunaszerdahely, de azért itt is előfordul, hogy a szurkolók megállítanak, gratulálnak, vagy éppen megkérdezik, miért nem játszott a kedvenc játékosuk.

Előzetesen hitte volna, hogy ilyen jól fog menni a szekér?

Mindig is optimista voltam, de azt nem hittem, hogy a tavalyi harmadik hely okozta eufória után, főleg, hogy a csapat is kicsit átalakult, ilyen gyorsan összeáll az egész. Nem vártam, hogy kilenc meccs után a negyedik helyen állunk majd.

A jó kezdet után nyilván elvárás a hasonlóan jó folytatás.

Meccsről meccsre haladunk, a következő fordulóban is nyerni akarunk Nagymihályban. Most győztes sorozatunk van, de számítanunk kell arra is, hogy majd lesznek hullámvölgyek – azokból gyorsan ki kell jönni.

Egykori csapata, a DAC sereghajtó a bajnokságban. Figyeli az eredményeiket?

Természetesen figyelem a DAC-ot. Nem örülök neki, hogy az utolsó helyen állnak, de szerintem ki fognak lábalni ebből a gödörből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?