Megszakadt a Benfica sorozata

<p>Bázelben nyert a Chelsea (2:1), a Fenerbahce Isztambulban 1:0-ra legyőzte a Benficát a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén. A portugál együttes 38 meccs után szenvedett vereséget a rendes játékidőben.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Korán vezetést szerzett a Matát és Oscart pihentető Chelsea Bázelben. Ezután nem nagyon erőltette meg magát a londoni alakulat, de így is növelhette volna az előnyét. Támadgattak a hazaiak, ám játékukból hiányzott az átütőerő. A 87. percben a cseh Královec játékvezető érthetetlen tizenegyest ítélt a vendégek ellen – Azpilicueta hozzá sem ért Stockerhez… Az értékesített büntető után feltámadt a Chelsea, a csereként beállt Oscar ziccert hibázott, majd Terry egyméteres fejesét bravúrosan hárította Sommer. Aztán a hosszabbítás végén David Luiz 20 méteres szabadrúgása a bal alsó sarokban kötött ki.

„Nehéz győzelem volt. Nagyszerű érzés, hogy én szerezhettem a döntő találatot, de nem szabad elfelejteni, hogy a párharc még nincs lefutva. Nagyon fontos, hogy két gólt is szereztünk idegenben, mivel a Basel nagyon jó csapat, és vár ránk még egy nehéz mérkőzés, így hazai pályán is nyugodtnak és összeszedettnek kell maradnunk” – mondta David Luiz, aki ezúttal védekező középpályásként szerepelt.

„Sok helyzetünk volt, ha nem jön a jogtalan büntető, simábban nyertünk volna. De az egyenlítés után úgy reagáltak védenceim, ahogy kell, beszorították a hazaiakat, és megszereztük a győztes gólt” – nyilatkozta Rafa Benítez, a Chelsea vezetőedzője.

A bázeliek nem tudták megismételni a Tottenham elleni teljesítményüket, pedig lelkes szurkolóik fantasztikus hangulatot teremtettek számukra.

„Mindent megtettünk, mégsem sikerült a bravúr, de a párharc még nem dőlt el. Londonban nyugodtan játszhatunk, mert nem lesz vesztenivalónk. Nem aggódom, hiszen a Tottenham ellen is bizonyítottuk, hogy ez a csapat bármire képes” – mondta Philipp Degen, a Basel jobbhátvédje.

Végig mezőnyfölényben futballozott a Fenerbahce a 38 meccse veretlen Benfica ellen. Az első félidő ráadásában Cristian, az isztambuliak brazil középpályása tizenegyesből csak a kapufát találta el, amely után ritkán látható sírógörcsöt kapott, zokogva vonult az öltözőbe. Rohamoztak a törökök, de sokáig csak kapufákig jutottak, aztán egy jogtalanul megítélt szöglet után a csapatkapitány Egemen Korkmaz fejelt a gólvonal mögé. „A török futball nagy éjszakája volt ez, és a balszerencsénk ellenére nyerni tudtunk. Az előző három napot azzal töltöttük, hogy a Benfica játékát elemeztük, de megérte” – szögezte le Dirk Kuyt, a Fenerbahce csatára.

Nagyon nehéz visszavágó vár ránk, de most már mi vagyunk esélyesebbek a döntőbe jutásra” – jelentette ki Aykut Kocaman, a török gárda mestere.

„Sajnos nem úgy sikerült a meccs, ahogyan szerettük volna, nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. Hihetetlen hangulat volt a stadionban, a drukkerek tizenkettedik játékosként segítették a Fenert. Hosszú idő után kaptunk ki, de bízom benne, hogy a visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást” – nyilatkozta Pablo Aimar, a Benfica játékmestere. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?