Meglepnék az olaszokat a szlovákok

<p>A négyszeres Fed-kupa-győztes hazaiak az esélyesek a hétvégi Olaszország&ndash; Szlovákia teniszmérkőzésen a II. Világcsoport 1. fordulójában. A szlovákok Čepelovával és Šramkovával meglepetést okoznának.</p>

A Forliban salakpályán sorra kerülő összecsapáson az olaszok Francesca Schiavonéval és Sara Erranival számolnak egyesben, a párosra pedig Jasmine Paolinit és Martina Trevisant nevezték.

A szlovák csapatból hiányzik a világranglista-5. Dominika Cibulková, aki idén egyéni karrierjére helyezi a hangsúlyt. A Szlovák Teniszszövetséget nem érte váratlanul a bejelentés, vélhetően az olaszokat is pont ez motiválta a borítás kiválasztásakor: sejtették, hogy Cibulková a keménypályás szezon kellős közepén nem akar majd egy hétre áttérni salakra. A szövetség abban bízik, ha a következő, áprilisi mérkőzést megfelelő borításon rendeznék, akkor Cibulková meggyőzhető lenne.

Matej Lipták kapitánynak így nehéz dolga volt a nevezés összeállításakor, mert egészségi problémák miatt hiányzik a világranglista 76. helyén álló Kristína Kučová is, Magdaléna Rybáriková pedig hosszú ideje sérüléssel bajlódik. Lipták így Jana Čepelovának (101. a világranglistán) és Rebecca Šramkovának (119.) szavazott bizalmat egyesben, a párosra pedig Daniela Hantuchovát (248.) és Rebecca Šramkovát nevezte. A csapat tagja még Karolína Schmiedlová (252.) is.

Šramková először szerepelhet a Fed-kupában, ő a 23. játékos, aki szlovák színekben pályára lép ebben a sorozatban. A 20 éves teniszezőnek gyerekkori álma teljesül a válogatottsággal. „Egyáltalán nem izgulok jobban, mint máskor. Igyekszem az aktív, támadó szellemű játékommal eredményes lenni” – nyilatkozta Šramková, aki 195 km/órás sebességgel is képes szerválni. „Bízok a játékosaimban – jelentette ki Matej Lipták kapitány. – Janka megtalálhatja a receptet Schiavone játékára, Errani tipikus salakos teniszével szemben pedig bejöhet Rebecca agresszivitása.” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?