Megleckéztették a Duklát

Lejátszották az UEFA-kupa első fordulójának első mérkőzéseit, a besztercebányai Dukla odahaza háromgólos vereséget szenvedett a Benficától, az Újpest simán kikapott a Stuttgarttól. Az FTC viszont a Millwall otthonában döntetlenezett.

Elmaradt a csoda

Kentoš (jobbról), a besztercebányaiak védője szabálytalanul szereli Sokotát, a Benfica horvát csatárátTASR-felvéteAkik csodára számítottak a Dukla-stadionban csalódtak, mert a Benfica a papírformának megfelelően 3:0-ra (góllövők: Simao Sabrosa 2, Pereira) leiskolázta a besztercebányai csapatot. „Nem érdemeltünk ilyen nagyarányú vereséget, a portugáloknak összesen három helyzetük volt, s valamennyit kihasználták. Nagy árat fizettünk az elpuskázott lehetőségekért és a védelmi hibákért. A visszavágón már csak a becsületünkért küzdhetünk” – nyilatkozta lehangoltan Ladislav Molnár, a katonacsapat szakvezetője. „Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a favoritnak, de hajrában lehengereltek bennünket a lisszaboniak” – szögezte le Miroslav Sovič, a Dukla csapatkapitánya. Giovanni Trapattoni, a Benfica olasz mestere tömören csak ennyit mondott: „Természetesen elégedett vagyok, annak ellenére, hogy védenceim lényegesen jobb teljesítményre képesek.”

„Nem játszottunk durván”

Matthias Sammert, a Stuttgart vezetőedzőjét nem a továbbjutás, hanem Kevin Kuranyi sérülése foglalkoztatja az Újpest otthonában 3:1-re megnyert (góllövők: Nagy G., ill. Cacau 2, Kuranyi) UEFA Kupa-mérkőzés után. A csatárt, aki csonttörést szenvedett, Nagy Gábor belépője után kellett lecserélni. „Nem szabad úgy közbelépni, mint egy vaddisznó” – mérgelődött. Hozzátette: a hazaiak csak azt játszották, amit a bíró megengedett nekik. Hasonlóképpen vélekedett a Kuranyi helyett pályára küldött Szabics Ime is: „Még nem játszottam ilyen sportszerűtlen mérkő-zést” – mondta a DPA német hírügynökség szerint Szabics. „Nagyon sajnálom Kuranyi sérülését, de szerintem Nagy belépőjében semmi szándékosság nem volt. A stuttgartiak 2:0-ás vezetés után többször is odaszóltak a kispadunkhoz, valamint Szabics is tett egy-két gúnyos megjegyzést. Lehet, hogy ez kicsit feltüzelte a játékosaimat, de továbbra is úgy érzem, nem léptük át a durvaság határait.”

Jól védekezett az FTC

A Ferencváros 1:1-re játszott az angol másodosztályú Millvall pályáján (góllövők: Wise, ill. Lipcsei). László Csaba, a Fradi edzője így értékelte a mérkőzést: „Normális eredményt értünk el, igaz előtte megmondtam, hogy jobb csapat vagyunk. Sok volt a pontatlan átadásunk, de szerencsére a Millwall azt mutatta, amit vártunk, így ebből nem lett komolyabb gond. A gól megfelelő ébresztő volt, igaz, egy meccsen már az elejétől kezdve támadni kell.” Dennis Wise, a hazaiak játékos-edzője: „Nem számítottam arra, hogy ennyire védekező futballt játszik az ellenfelünk.

További eredmények

Sp. Lisboa–Rapid Wien 2:0, Hafnarfjördur–Aachen 1:5, Middles-brough–Ostrava 3:0, Zaragoza– Olomouc 1:0, St. Liege–Bochum 0:0, FC Bruges–Chateauroux 4:0, Sochaux–Stabaek 4:0, Hammar-by–Villarreal 1:2, D. Zagreb–Elfsborg 2:0, Aalborg–Auxerre 1:1, GAK–Lovecs 5:0, M. Donyeck–Lazio 0:3, Steaua–CSZKA Szófia 2:1, Trabzonspor–Bilbao 3:2. A visszavágókra szeptember 30-án kerül sor. (sz, m, nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?