Megismételnék a sikereket a vb-n

<p>A szlovákiai kajakosok két érmet szereztek a brandenburgi Európa-bajnokságon, s ezzel az eredménnyel a közelgő moszkvai világbajnokságon is elégedettek lennének.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Negyven ország versenyzői vettek részt a kajak-kenu Eb-n, mivel csak most lehetett kvótát szerezni a jövő évi bakui Európai Játékokra. Filip Petrla, a szlovák szövetség sportigazgatója szerint a nagy konkurencia miatt még értékesebb a két dobogós helyezés: Vlček Erik és Tarr György bronza 1000 méteren, és a Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor, Demin Viktor összeállítású kajaknégyes szintén 1000 méteren szerzett ezüstérme.

„Nincs okunk a szégyenkezésre, mindkét említett szám szerepel az olimpia műsorán, így van mire építenünk. De még hátra van az idei év legfontosabb versenye, a világbajnokság, amelyen szeretnénk a mostanihoz hasonló eredménnyel zárni” – mondta Petrla.

„Most aláírom öt évre előre – vágta rá Tarr György lapunk kérdésére, elégedettek lennének-e egy újabb bronzzal Moszkvában is. – Nagyon jó érzés volt a harmadik helyen végezni, abból a szempontból is, hogy párosban ez az első érmem nagy világversenyről, de amiatt is, hogy utoljára 2009-ben állhattam föl dobogóra, öt évet kellett erre várnom. S azért is örülök, mert a múlt év nagyon rosszul sikerült.”

Akkor ugyanis a duisburgi világbajnokságon csak a kilencedik lett Vlček Erikkel ezen a távon, de most változtattak a felkészülésen. „Mindig arra koncentráltunk edzésen is, hogy ne lógjanak meg az ellenfelek a táv közben. A döntőben aztán mondtam Eriknek, a széllel és a hullámokkal ne foglalkozzunk, csak a cél legyen a szemünk előtt. Reméljük, így tudjuk folytatni továbbra is, mert egy-kettő itt az olimpiai kvalifikáció, ami nagyon fontos lesz” – tette hozzá Tarr.

A kajaknégyes tagjai is felelősségteljesen készülnek az előttük álló feladatokra, árulta el edzőjük, Felix Masár. „Titkon bíztam benne, hogy a fiúk ott lehetnek a dobogón, mert a végül előttük végző csehekkel jól tartották a lépést az edzéseken” – mondta Masár. „De nem úgy tekintünk az ezüstéremre, hogy kikaptunk tőlük, hanem hogy megszereztük a második helyet” – jegyezte meg Jakubík Gábor, akinek – társaival együtt – az U23-as kategóriában aratott sikerek után ez az első érme felnőtt világversenyről.

„Tapasztalatból mondhatom, hogy minél korábban sikerül egy hajónak megkapaszkodnia az élmenők között, annál jobb, mert egy balsiker nem fog kétségeket ébreszteni a fiúkban. Szerintem a második helyüknek nagyobb az értéke, mint azt saját maguk gondolják” – tette hozzá Vlček Erik, aki a júniusi račicei válogatón Gelle Péterrel, Martin Jankoveccel és Tarr Györggyel alulmaradt Deminékkal szemben K4 1000 méteren. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?