Megették a négyfogásos gútai sportmenüt

Gúta |

<p>Százak szórakoztak a 32. Gútai Búcsú és Vásár sporteseményein. Négyfogásos menü várt az érdeklődőkre, akikből idén igazán sok volt. Kézilabdát, diákfocitornát, tizenegyesrúgó versenyt és utcai kosárlabdát nézhettek a város különböző pontjain.</p>

Kézilabdadömping

Három pályán, öt kategóriában zajlottak a nemzetközi kézilabdatorna mérkőzései, huszonöt csapattal. Az öt gútaiból három végzett dobogón, az idősebb diáklányok a legmagasabban, másodikok lettek. „Sajnáltam, hogy a nők az egyik csoportmeccsen csak döntetleneztek a Mezőberénnyel. Ha ez nincs, akkor döntősök, és lett volna esélyünk a naszvadiak ellen, hiszen a csoportban megvertük őket – értékelt a házigazda Mahor Mihály, aki a huszonharmadik felvonás után kijelentette: a huszonötödikig valahogy biztosan kihúzza. – Érmeseinkről folytatva, az idősebb diáklányok második helye reális, a Tatabánya jobb volt. A férfiak bronzérmével elégedett vagyok, soraikban ifik játszottak. A kezdőknél és a végül harmadik fiatalabb diáklányoknál nem sokon múlott, hogy nem jutottak döntőbe. Zökkenőmentesen lement a torna, mindenki végezte a dolgát, a vendégek pedig el voltak ragadtatva.”

Diákfoci Gőgh emlékére

Három korosztályban (U8, U10, U12) összesen tizennyolc csapat lépett pályára az I. Gőgh Kálmán Emléktornán. Az 1976-os Európa-bajnok hátvéd, a város szülötte, a 72-szeres csehszlovák válogatott játékos tiszteletére lejátszott mérkőzéssorozat egykori klubja, a pozsonyi Slovan fiataljainak győzelmét hozta két kategóriában, a harmadikban a vágsellyei Duslo diadalmaskodott. „Már az első alkalomra patinás csapatokat sikerült hozzánk csalogatni. Tornánk hathatós szülői segítség nélkül aligha jöhetett volna létre. Igyekeztünk mindenki kedvében járni, minden gyerek érmet, minden csapat kupát és oklevelet vitt haza – mérlegelt Németh Péter szervező. – Az U8-as és U10-es korosztályban kimagaslottak a pozsonyi csapatok, megérdemelten győztek. Negyedik helyeikkel a gútaiak sem vallottak szégyent, az erőviszonyokhoz képest helytálltak. Az U12-ben lehetett volna tornagyőztes is a hazai csapat, csak ahhoz gólt kellett volna rúgni. Így is szép a második hely. Jövőre mindenképpen lesz folytatása a tornának, akár további külföldi csapatok bevonásával és megváltoztatott korosztályokkal.”

Adamik újra 11-eskirály

Tizenegyedszer rúgtak tizenegyeseket a vásár alatt. Balogh Árpád örökös szervező kénytelen volt bejelenteni a több mint négyórás kapucélzás után, hogy megszületett az első ismétlés a versenyen, de nem gútai lövő nevéhez fűződik. Ugyanis 2014 után 2016-ban is a tanyi Adamik Iván győzött. „Nagy nehézségek árán sikerült neki – eleveníti fel az izgalmas hajrát a rendező, aki az 53 indulóból a kilencedik helyen végzett. – Hárman maradtak versenyben a végén. Két korábbi első, Adamik Iván és ifj. Sógor Ervin, aki 2011-ben utasította maga mögé a mezőnyt, valamint a mindössze 17 éves Rigó Szabolcs. Mindhárman két-két tizenegyest berúgtak, a harmadik sorozatban ifj. Sógor hibázott. Ezután a párharc folytatódott: mind Adamik, mind Rigó hatszor betalált. Rigó hetedik lövését azonban Molnár Józsi megfogta, Adamik pedig élt a kínálkozó lehetőséggel. Belőtte, és másodszor vitte el a fődíjat, Rigó Szabolcs pedig 2013 után másodszor lett második. Soha nem volt még ilyen sok néző versenyünkön, volt, amikor kétszázan is nézték a tizenegyeslövőket.” S végül legyen szó a kapusokról, akik összesen 82 tizenegyest hárítottak. A legtöbbet ifj. Molnár József, a IV. ligás tardoskeddiek hálóőre, aki a legjobb kapuvédő címet is megszerezte. Védett még Szí József (Dunamocs, VI. liga) és Takács Ronald (Nagysziget, VII. liga).

Tíz órán át kosaraztak

Kilencedszer zajlott a BC Knives Streetball Cup, harminc csapat indult, tíz órán át tartott a torna a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán. Százhúszan kosaraztak, ötszáz néző volt a nap folyamán. Öt félpályán hárman három ellen kosaraztak, három versenykategóriában. „Idén volt a legerősebb mezőny, Magyarországról és Komáromból is jó képességű triók érkeztek, szoros döntőket láttunk. A legnagyobb konkurencia a 18+ évesek között volt, csak rájátszással dőlt el az elsőség a komáromiak javára – részletezte a történéseket Forró Tibor szervező, a helyi Bicskások klubelnöke. – A 18 éven aluliaknál is komáromiak nyertek, de csak öt csapat volt, ami jelzi, fogytán az utánpótlás. A 33+-os korosztályban otthon maradt a kupa. Ilyenre korábban még nem volt példa. Nagy köszönet a fiúknak! Idén csak kosárlabda volt műsorkínálatunkban, mégis sok néző jött ki versenyünkre.” Egy fair play díj is gazdára talált, mégpedig azért, mert a 18+ kategória nyolcaddöntőjében sportszerű magatartást tanúsítottak az RBH kosarasai. Ellenfelük, a Szolnok/Budapest vegyes csapat tagjai megsérültek, és csak ketten tudtak kiállni. Erre ők is csak ennyi játékost küldtek pályára. Sportszerűségüket a szervezők külön díjazták. Nevük is ide kívánkozik: Gönczöl Attila, Domsitz Marci, Varga István és Vika Stanislav. Nem mindig csak a győzelemmel lehet kitűnni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?