Megdőlt Egerszegi csúcsa

Columbia. A zimbabwei Kirsty Coventry 2:06.39 perccel új világcsúcsot úszott női 200 méter háton az egyesült államokbeli Columbiában. Ezzel megdöntötte Egerszegi Krisztina 1991. augusztus 25-e óta élő, Athénban felállított 2:06,62-es rekordját.

Columbia. A zimbabwei Kirsty Coventry 2:06.39 perccel új világcsúcsot úszott női 200 méter háton az egyesült államokbeli Columbiában. Ezzel megdöntötte Egerszegi Krisztina 1991. augusztus 25-e óta élő, Athénban felállított 2:06,62-es rekordját. Az ötszörös olimpiai bajnok magyar klasszis ideje egészen mostanáig a második leghosszabb, még érvényes világcsúcs volt. Kiss László, Egerszegi Krisztina mestere, a válogatott szövetségi kapitánya csalódottan reagált a hírre: „Őszintén szólva sajnálom, sőt be kell vallanom, nagyon nem jó érzés, hogy ez bekövetkezett. A szívem egy darabja volt ez a csúcs, miközben persze tisztában voltam vele, hogy egyszer majd ezt is megdöntik, hát most megtörtént. Amúgy Egér is számított erre, a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságon, Debrecenben éppen erről beszélgettünk. Annyi vigaszom lehet az egészben, hogy az új rekordert is Krisztinának hívják” – mondta Kiss László. Az ausztrál Eamon Sullivan 21,6 mp-cel világcsúcsot állított fel férfi 50 m gyorson az új-dél-walesi bajnokságon, Sydneyben. A 22 éves versenyző 8 századmásodpercet faragott az orosz Alekszandr Popov Moszkvában elért rekordján (21,4), amely 2000. júniusaóta volt érvényben. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?