Megbüntették a bírókat

Ostrava. A szlovák hokiválogatott gólzáporos győzelmet (8:0) aratott vasárnap a dánok ellen, s ezzel megdőlt a világbajnokság rekordja is: az eddigi legnagyobb arányú győzelem a Csehország–Kazahsztán (7:0) mérkőzésen született.

Miroslav Šatan szerezte a negyedik szlovák találatot a dánok elleni gólzáporos mérkőzésenČTK-felvételA hétvége hőse a cseh sajtó egybehangzó véleménye szerint a szlovákok csatára, Pavol Demitra volt. A St. Louis Blues játékosa két góljáért és három gólpasszáért öt pontot gyűjtött be az oroszok, ill. a dánok elleni hétvégi meccseken. „Végig felszabadultan és örömmel játszottunk, ez látszik meg az eredményen is. A gyors gólok megnyugtatták a csapatot” – nyilatkozta a mérkőzés után Demitra.

A dánok ellen ketten is debütáltak František Hossa edző csapatában, Karol Križan kapus és Juraj Štefanka csatár egyaránt először lépett jégre a világbajnokságon. „Előzetesen nem kalkulálok azzal, hogy bevet-e az edző vagy sem. ĺgy aztán lámpalázam sincs a meccsek előtt” – mondta Štefanka, aki a cseh ligában szereplő Vítkovice légiósa. Az utólag nevezett Andrej Meszároš is elégedett lehetett a vasárnapi meccs után, megszerezte ugyanis első pontját a kanadai táblázaton.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség kizárta a világbajnokságról a Szlovákia–Oroszország (2:0) két vonalbíróját, az angol Matthew Folkát és a német Thomas Gemeinhardtot. A játékvezetőknek azt rótták fel, hogy a szlovákok második gólja előtt nem vették észre, hogy Ronald Petrovický találatakor hat szlovák mezőnyjátékos volt a jégen. A szövetség felfüggesztette játékveztői engedélyüket, a büntetés azonban csak a világbajnokságra vontkozik.

A cseh Sport napilap szerint a következő szezontól a Pardubice gárdáját erősíti majd Ján Lašák, a szlovák válogatott kapusa. A napilap tudni véli azt is, hogy Lašák többéves szerződést írt alá a cseh klubbal. A 25 esztendőps kapus legutóbb az orosz St. Petersburg csapatában védett, miután tavaly novemberben nem került be az NHL-ben szereplő Nashville Predators keretébe. (sita, tasr)

A MAI MŰSOR

12.15: Franciaország–Japán

16.15: Németország–Svájc

20.15: USA–Dánia

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?