Megbeszélik a taktikát...

Pozsony. Tegnaptól Szencen készül a szlovák labdarúgó-válogatott a vasárnapi, immár tét nélküli, skopjei vb-selejtezőre. Csütörtökön délután valamennyi meghívott játékos időben megérkezett a szövetség székházába.

Utolsó mérkőzésére készül Jozef Adamec vezetőedzőEugen Vojtišek felvétele Mint ismeretes, több változás történt a keretben, Demo (Mönchengladbach) és Vittek (Slovan) sérülés miatt nem utazik Macedóniába; két Sparta-játékost, Labantot és Michalíkot a prágai klub kérésére mellőzte a szakvezetés. Helyükre a Dinamo Moszkvában légióskodó Hornyák Zsolt, a rózsahegyi Marek Fabuľa, a ligeti Anton Šoltis és a zsolnai Ľubomír Reiter került. Az utóbbi két csatár újoncnak számít a válogatottban.

Jozef Adamec azzal fogadta a futballistákat, hogy a nehéznek ígérkező találkozón mindenkitől százszázalékos teljesítményt vár, s aki nem hajlandó maximumot nyújtani az elmehet. „Senki sem állt fel, ez is bizonyítja, nem veszik félvállról a találkozót” – mondta a tréner, majd így folytatta: „Sajnos, már elméleti esélyünk sincs a továbbjutásra, ennek ellenére, bízom védenceimben, hogy sikeresen zárjuk a küzdelemsorozatot. A macedónok – főleg hazai környezetben – rendkívül veszélyesek, ezért nem lesz könnyű dolgunk.

Sokan meglepődtek, amikor Adamec edző elárulta, vannak elképzelései a taktikáról, ám ezt még meg kell beszélnie a futballistákkal... Arra az újságírói kérdésre, hogy nem tartott-e attól, hogy néhányan az osztrákok példáját követve, a Macedóniában kialakult feszült helyzet miatt lemondják a szereplést, így válaszolt: „Ez meg sem fordult a fejemben; nem én vagyok a külügyminiszter...”

Pinte Attila bizakodva várja a mérkőzést: „Kár, hogy világbajnoki reményeink már korábban elszálltak. A balkáni stílus nem nagyon fekszik nekünk, de győzelemmel szeretnénk befejezni a selejtezőket. Ez lesz Jozef Adamec hattyúdala, az új edző, valószínűleg, másoknak szavaz majd bizalmat. Jó játékkal akarjuk bizonyítani: ott a helyünk a nemzeti tizenegyben.”

Hornyák Zsolt Oroszországból érkezett: „Örülök hogy helyet kaptam a keretben. Ha szóhoz jutok, igyekszem igazolni az elvárásokat.”

A keret: Juraj Buček (Xanthi), Miroslav Hýll (Inter)–Ivan Kozák (Union Berlin), Stanislav Varga (Sunderland), Miroslav Karhan (Wolfsburg), Vladimír Kinder (Petržalka), Hornyák Zsolt (Dinamo Moszkva), Roman Kratochvíl (Inter)–Peter Dzúrik (Inter), Peter Németh (Frankfurt), Vladimír Janočko (Austria Wien), Vratislav Greško (Internazionale), Marek Fabuľa (Ružomberok), Pinte Attila (Ferencváros)–Németh Szilárd (Middlesbrough), Tomáš Oravec (Ružomberok), Ľubomír Reiter (Žilina), Anton Šoltis (Petržalka).

Ma egy edzés vár a játékosokra, az A-válogatott az utánpótlás csapattal együtt szombaton repül Skopjébe. Úgy tűnik, igencsak takarékoskodik a szövetség, hiszen a Griga-legénység pár órával a megérkezés után már pályára is lép. Bezzeg tavaly arra is volt pénz, hogy szinte a teljes vezérkar részt vegyen a sydneyi nyári olimpián...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?