Még közelebb a továbbjutáshoz a magyar csapat

<p>Magyar (és szlovák) szempontból a lehető legjobban végződtek az A csoport küzdelmei: kikaptak a románok, így a harmadik helyezettnek kevesebb pontja van, mint most Királyéknak.</p>

Vasárnap este lejátszották a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának befejező, harmadik fordulóját. A biztos továbbjutó franciák gól nélküli döntetlen játszottak a svájciakkal – utóbbiaknak is az volt igazán fontos, hogy ne kapjanak ki. A franciák így 7 ponttal elsők, svájci szomszédaik pedig 5 ponttal a második helyről jutnak tovább.

ÖSSZEFOGLALÓNK A SVÁJC-FRANCIAORSZÁG MECCSRŐL.

Magyar – és szlovák – szempontból viszont fontosabb volt a másik mérkőzés eredménye. Azon a történelme során az első komoly focitornára kijutó albán válogatott 1-0-ra megverte az erőtlen románokat. Így a románok nem szereztek 4 pontot (két kör után egy döntetlenjük volt), sőt, utolsók lettek 1 ponttal, míg az albánok 3 ponttal a harmadik helyen zártak.

NÉZZE MEG, MILYEN POTYÁVAL KAPTAK KI A ROMÁNOK, AKIK MÁR CSOMAGOLHATNAK!

Ez azért fontos, mert két forduló után a magyar csapatnak 4 pontja van, legrosszabb esetben harmadik lesz, viszont a hat csoportból összesen négy harmadik helyezett is továbbmegy a nyolcaddöntőbe – ergo a két legkevesebb pontot szerzett harmadik kiesik. Királyék már most, két meccs után előzik az A csoport harmadik helyezettjét, így még biztosabb a továbbjutásuk, függetlenül attól, szerdán milyen eredményt érnek el a portugálok ellen.

A szlovákoknak a vasárnapi eredmény azért jó, mivel az utolsó körben az esélyesebb angolokkal játszanak, s ha vesztenek, 3 ponttal végeznek – ám, ha a walesiek nem kapnak ki, Kozák csapata harmadik lesz. Vagyis még egy vereséggel is játékban lehetnek a továbbjutásért, s például az albánokat előzhetnék is – ehhez az kéne, hogy legfeljebb két góllal kapjanak ki az angoloktól. 

LÁTOTT MÁR ILYET? SZÉTSZAKADT A LABDA A FRANCIÁK MECCSÉN! VIDEÓN MUTATJUK.

Nagy valószínűséggel egyébként a C csoportban is hárompontos lesz a harmadik – most az észak-írek harmadikok 3, míg az ukránok utolsók 0 ponttal. Az észak-írek az utolsó meccsüket a németekkel játsszák, akiknek fontos, hogy nyerjenek és gólarányt javítsanak, ellenkező esetben ugyanis a folytatás szempontjából előnytelen második helyen is végezhetnének a lengyelek mögött. Más csoportban is van rá esély, hogy a harmadiknak nem lesz 4 pontja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?