Matthias Sammer visszatér a Borussia Dortmundhoz

Matthias Sammer
Dortmund |

Matthias Sammer korábbi vezetőedző visszatér a Borussia Dortmund labdarúgóklubhoz, ahol tanácsadóként tevékenykedik majd.

Hans-Joachim Watzke vezérigazgató pénteken elmondta, hogy Sammer az ő, valamint Michael Zorc klubmenedzser munkáját segíti majd, a csapat napi munkájában nem vesz részt.

Az 50 éves Sammer játékosként 1993 és 1999 között erősítette a Borussia Dortmundot, amellyel Bajnokok Ligáját és két Bundesliga-címet nyert. A német válogatottal arany- és ezüstérmet is szerzett az Európa-bajnokságon. Vezetőedzőként 2000 és 2004 között irányította a csapatot, amelyet bajnoki címhez és UEFA Kupa-döntőhöz segített.

Visszatérése azért számít meglepőnek, mert amikor 2012 és 2016 között a Bayern München sportigazgatója volt, némileg megromlott a viszonya a dortmundiakkal, de Watzke elmondása szerint már tisztázták a problémákat.

Kapcsolódó cikkünk

"Olyasvalakire volt szükségünk, mint Matthias Sammer. Az elemzőképességére, a szenvedélyére, a személyiségére, és arra, hogy kívülállóként tisztán lássa klubunkat" - magyarázta a vezérigazgató.

A vezetőség további egy fővel bővül, akinek munkaköre minden szervezeti, futballszakmai, erőnléti és orvosi feladat koordinálása lesz a csapat körül. Erre a posztra két korábbi játékos, Sebastian Kehl és Lars Ricken a jelölt.

Azt továbbra sem lehet tudni, ki lesz a Borussia vezetőedzője a következő idényben, mert a mostani tréner, Peter Stöger maradása nem biztos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?